Λογαριασμός της ΔΕΗ
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Η επιδότηση ρεύματος που ήταν 9 ευρώ για τον Σεπτέμβριο και στα 18 ευρώ για τον Οκτώβριο μπορεί να αγγίξει και τα 30 ευρώ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο - Σήμερα αναμένονται οι επίσημε ανακοινώσεις

Σε σημαντική αύξηση του κονδυλίου για την επιδότηση των καταναλωτών ρεύματος, προσανατολίζεται η κυβέρνηση ύστερα από τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στην αγορά, που επηρεάζουν άμεσα τους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ενώ το συνολικό κονδύλι των ενισχύσεων προς τους καταναλωτές που φθάνει ήδη στα 500 εκατ. αναμένεται να ενισχυθεί κατά 150 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιδότηση στο ηλεκτρικό ξεκίνησε από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα και στην συνέχεια διπλασιάστηκε στα 60 ευρώ για 300 κιλοβατώρες το μήνα, μέγεθος που καλύπτει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, τη μεγάλη πλειονότητα των οικιακών καταναλώσεων.

Ουσιαστικά η επιδότηση που ήταν 9 ευρώ το μήνα για τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκε στα 18 ευρώ για τον Οκτώβριο και οι πληροφορίες φέρουν ότι συζητείται η αύξηση της σε επίπεδα πάνω από 30 ευρώ για τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο.

Επιπλέον αυτού, η ΔΕΗ εφαρμόζει εκπτώσεις 30% στο βασικό τιμολόγιο για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα και 42% από 300-600 κιλοβατώρες, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης και των ανατιμήσεων. Οι εκπτώσεις αυτές φαίνονται στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που εκδίδονται από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά.

Εκτός από την άμεση επιδότηση των καταναλωτών, στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνεται και η αναστολή πληρωμής ορισμένων ρυθμιζόμενων χρεώσεων που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

Η τιμή του ρεύματος στο ελληνικό Χρηματιστήριο (προημερήσια αγορά) παραμένει σήμερα σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 212,72 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ η ανώτατη υπερβαίνει και τα 300 ευρώ (διαμορφώνεται στα 302,8 ευρώ). Η ζήτηση καλύπτεται κατά κύριο λόγο (47,3 %) από ανανεώσιμες πηγές ενώ ακολουθούν οι μονάδες φυσικού αερίου (32,7 %) και οι εισαγωγές (8,4 %).

Να σημειωθεί τέλος ότι οι επιδοτήσεις καταβάλλονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, το οποίο συστάθηκε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Χθες κατατέθηκε τροπολογία με την οποία το Ταμείο μπορεί να χρηματοδοτηθεί άμεσα με ποσό έως 90 εκατ. Ευρώ από τον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης που εμφανίζει σημαντικά πλεονάσματα εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές χονδρικής του ρεύματος και των τιμών που διαμορφώνονται στη διεθνή αγορά για τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...