Θεσσαλονίκη: Η Εγνατία οδός όπως ήταν τον 3ο και 4ο αιώνα (εικονική τρισδιάστατη αναπαράσταση)
Virtual video για την Εγνατία στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν την ρωμαϊκή περίοδο

Παραθέτουμε ένα πολύ καλή εικονική τρισδιάστατη αναπαράσταση - virtual video για την Εγνατία στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν την ρωμαϊκή περίοδο του 3ου και 4ου μ.Χ. αιώνα, μαζί με την εισαγωγή των δημιουργών του.

" Η φαρδιά οδός που διασχίζει την πόλη της Θεσσαλονίκης από τη μια άκρη της μέχρι την άλλη έχει το όνομα Εγνατία. Πήρε αυτό το όνομα γιατί θεωρείται μια προέκταση της Ρωμαϊκής Εγνατίας οδού που διέσχιζε τη Μακεδονία από το Δυρράχιο μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Τα έργα για την κατασκευή του υπογείου σιδηροδρόμου της πόλης έφεραν στο φως ευρήματα από το δρόμο και από κτίσματα που τον περιέβαλλαν όλων των περιόδων. Κάνουμε μια προσπάθεια να αναπαραστήσουμε το δρόμο και ορισμένα από τα κτίσματα που τον κοσμούσαν την περίοδο του 4ου αιώνα. Η αναπαράσταση, όπως αναφέρεται και στο βίντεο, είναι υποθετική".

Ι. και Γ. Αρτόπουλος

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλιουπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του
Αναστάτωση και οδύνη από την πτώση δύο 17χρονων – Λάθος ειδοποίηση οδήγησε οικογένεια στο νοσοκομείο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του
θρανια
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;
«Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να αλλάξουν νοοτροπία και να δουν με άλλο μάτι την γνωστική εξέλιξη των παιδιών»
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;