Κορoνοϊός: Τι αλλάζει από αύριο στην παρουσία των παιδιών και εφήβων σε εστιατόρια, κομμωτήρια και λιανεμπόριο
ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ / SOOC
Τελικά τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα σε μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Mιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι ειδικά στα καταστήματα της εστίασης όπου φαίνεται να υπάρχει μια καταστρατήγηση των κανόνων, οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί, προειδοποιώντας πως όσοι θα παρανομήσουν, θα το μετανιώσουν.

Αναφερόμενος δε στην Εκκλησία είπε πως θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει η Πολιτεία τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το Σύνταγμα.

Το νέο στοιχείο που αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας, είναι ότι στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα, θα προβλέπεται ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα σε μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

«Τι ίσχυε μέχρι τώρα; Στους κλειστούς χώρους που ήταν αμιγώς για εμβολιασμένους, έκαναν rapid test ή μοριακό», είπε ο κ. Πλεύρης. «Τώρα, από τους άλλους περιορισμούς που βάζουμε, επειδή θεωρείται αρκετά άδικο και για τα παιδιά ως 11 ετών που δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού και για τα 12-17 ετών που είναι λογικά ακόμη τα χαμηλά ποσοστά, για να μην υπάρχει αυτή η επιβάρυνση εξετάζουμε στην ΚΥΑ να προβλέπεται self-test ... θα ήταν υπέρμετρη αδικία για γονείς που είναι εμβολιασμένοι και έχουν παιδί 11 ετών, ή και 12-17 που υπάρχουν εμβόλια αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμη χρειάζεται αρκετή δουλειά για να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ... Για αμιγή χώρο εμβολιασμένων θα παραμείνει το να έχουν rapid test ... για μεικτούς χώρους, που οι ανεμβολίαστοι κάνουν rapid test, για τους ανηλίκους θα είναι self-test».

Στα προηγούμενα περιοριστικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12-17 ετών επιβαρύνονταν με το κόστος ενός rapid test ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν σε μεικτούς χώρους, όπως καταστήματα εστίασης, σινεμά, συναυλιακούς χώρους κλπ. ενώ για τις ηλικίες 5-11 ετών αρκούσε η δήλωση ενός self test, πρακτικά δηλαδή αυτό που χρησιμοποιούν ως μαθητές στο σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης-Μητσοτάκης
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού προμήνυμα για κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και «ψηφιακή λειτουργία» τους
«Γονείς, κηδεμόνες, μαθήτριες/ες και εκπαιδευτικοί είμαστε ανυποχώρητοι/ες μπροστά στην ανάγκη για ποιοτική, αποκλειστικά δια ζώσης εκπαίδευση, που...
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού προμήνυμα για κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και «ψηφιακή λειτουργία» τους