Κορονοϊός - Παγώνη: «Μεγάλο λάθος ένα νέο lockdown»
«Τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολα» προειδοποιεί η Ματίνα Παγώνη

Ως καταστροφικό λάθος χαρακτήρισε το σενάριο ενός νέου lockdown η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, και επισήμανε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα.

«Τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολα. Lockdown δεν πρέπει να γίνει, θα είναι μεγάλο λάθος. Θα είναι πρόβλημα, δεν είναι αστεία. Θα στολίσουμε από τώρα τα σπίτια μας για να αλλάξει η διάθεσή μας, γιατί αν ακούμε κάθε μέρα 7.000 κρούσματα δεν θα αντέξουμε», δήλωσε στο Mega η Ματίνα Παγώνη.

«Πέρυσι δεν είχαμε μετάλλαξη Δέλτα, φέτος όμως που την έχουμε και ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει πόσο επιθετική και μεταδοτική είναι, γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει έξαρση κρουσμάτων. Αν είχαμε εμβολιαστεί στο 80% που είχαμε ως στόχο από τέλος Αυγούστου θα ήμασταν ελεύθεροι, θα ήμασταν διαφορετικά. Μετά από δύο χρόνια ο καθένας ξέρει πως πρέπει να συμπεριφερθεί. Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, τους παρακαλώ να εμβολιαστούν για να κάνουμε ωραία Χριστούγεννα» πρόσθεσε.

Η Μ. Παγώνη τόνισε πως πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε, ώστε να συγκροτηθεί ένα τείχος ανοσίας άνω του 80%. Η γρίπη δεν θα είναι όπως πέρυσι, αλλά πολύ πιο διαφορετική, σύμφωνα με την ίδια.

Επιπλέον, ευχήθηκε να μη φτάσουν οι ανεμβολίαστοι ποτέ σε νοσοκομείο και να μη χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

«Ο εμβολιασμός είναι κάτι που έχουμε εξηγήσει με μελέτες, ασφάλεια και αποτελέσματα. Δεν κρύψαμε ότι μπορεί να κάνει επιπλοκή, και είπαμε μάλιστα ποια είναι», συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασε
Κατηγορηματικό «όχι» της ΑΣΕ στο Εθνικό Απολυτήριο – Προειδοποίηση για σχολείο εξετάσεων και αποκλεισμών
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν εξεταστικό μαραθώνιο στο Λύκειο μέσω του νέου απολυτηρίου
Κατηγορηματικό «όχι» της ΑΣΕ στο Εθνικό Απολυτήριο – Προειδοποίηση για σχολείο εξετάσεων και αποκλεισμών
κατάσκοπος
Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος για την υπόθεση κατασκοπείας - Πάνω από 8 ώρες κράτησε η απολογία του
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 54χρονος σμήναρχος που δρούσε ως κατάσκοπος της Κίνας μετά την μαραθώνια απολογία του στο Αεροδικείο
Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος για την υπόθεση κατασκοπείας - Πάνω από 8 ώρες κράτησε η απολογία του
σφακι
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία): «Ο μετασχηματισμός του εκπαιδευτικού μας συστήματος απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση»
Μιχάλης Σφακιανάκης στη Βουλή: Η παιδεία δεν χρειάζεται αποσπασματικές απαντήσεις ούτε πρόχειρες βεβαιότητες
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία): «Ο μετασχηματισμός του εκπαιδευτικού μας συστήματος απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση»
Πτώση σοβάδων σε σχολείο
Υποχρηματοδότηση και αδιαφορία πίσω από την πτώση σοβάδων σε υπό κατάρρευση σχολείο του Κιλκίς
Πτώση σοβάδων στο 2ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς: Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καταγγέλλει χρόνια παραμέληση
Υποχρηματοδότηση και αδιαφορία πίσω από την πτώση σοβάδων σε υπό κατάρρευση σχολείο του Κιλκίς