Νέο Εξοικονομώ
Μέχρι το τέλος του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα του νέου «Εξοικονομώ» και θα παραμείνει ανοιχτή για ένα μήνα - Έρχεται bonus 10% για πολυκατοικίες

Το νέο πρόγραμμα του «Εξοικονομώ» αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του Νοεμβρίου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στο MEGA. Η κα. Σδούκου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο «Νέο Εξοικονομώ» θα παραμείνει ανοιχτή για ένα μήνα, ενώ σημείωσε ακόμα ότι θα υπάρχει και μπόνους για τις πολυκατοικίες που θα θελήσουν να αναβαθμιστούν στο σύνολό τους.

Συγκεκριμένα, η κα. Σδούκου είπε: «Στα προηγούμενα προγράμματα άνοιγε η πλατφόρμα και αμέσως εξαντλούταν ο προϋπολογισμός. Τώρα η πλατφόρμα θα ανοίξει και θα μείνει ανοιχτή ένα μήνα για την υποβολή των αιτήσεων. Μετά θα γίνει μια συγκριτική αξιολόγηση των αιτήσεων με βάση κάποια κριτήρια. Υπάρχει και ένα bonus 10% για τις πολυκατοικίες που θέλουν να αναβαθμιστούν στο σύνολό τους».

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση και μέχρι να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων υπάρχει η νέα ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος που παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα.

Η σελίδα παρέχει το σύνολο των πληροφοριών του «Νέου Εξοικονομώ». Μεταξύ αυτών είναι οι εξής:

  • Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  • Το ύψος της επιδότησης ανάλογα με τα κριτήρια που ισχύουν.
  • Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τον σχεδιασμό για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
  • Το ενεργειακό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να ανήκουν τα δυνητικά επωφελούμενα κτίρια, σύμφωνα με τον «Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων».
  • Το είδος των επιλέξιμων παρεμβάσεων.
  • Τα στάδια και τα κριτήρια για την αξιολόγηση των αιτήσεων.
  • Τις προθεσμίες που σχετίζονται με το πρόγραμμα σε όλα τα στάδια υλοποίησης του.

«Νέο Εξοικονομώ»: Τι αλλάζει 

Το «Νέο Εξοικονομώ» έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Συγκεκριμένα, στο  «Νέο Εξοικονομώ» καταργείται η χρονική ιεράρχηση των αιτήσεων και δημιουργείται λίστα επιλαχόντων, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί επίσης για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ. Ως σημαντικότερο κριτήριο, ορίζεται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με 632 εκατ. ευρώ και μαζί με τη μόχλευση θα κινητοποιηθούν συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ. Το «Νέο Εξοικονομώ» θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) για τη συνολική ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το 2030.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής