Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε βελτιωτικές παρεμβάσεις θα προχωράει ο ΟΑΣΑ όταν παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού στα λεωφορεία - Παράλληλα προωθείται και η διαρκής αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, οπότε ξεκινά η εφαρμογή του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, ο ΟΑΣΑ θα παρακολουθεί συστηματικά τη λειτουργία του δικτύου με επόπτες που θα ελέγχουν την κίνηση στις λεωφορειακές γραμμές, αλλά και μέσω των συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου που διαθέτει.

Κατ' αυτόν τον τρόπο και εφόσον απαιτηθεί, δύναται να προβεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις και να προσαρμόζει δυναμικά τα δρομολόγια, στις γραμμές εκείνες που παρουσιάζονται φαινόμενα συνωστισμού.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, βρίσκεται ήδη σε συνεχή επαφή με την Τροχαία, για τη διαρκή αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή ροή των λεωφορείων, να τηρούνται οι προβλεπόμενες χρονοαποστάσεις και κατά συνέπεια να εξυπηρετούνται οι επιβάτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να βελτιωθούν οι χρονοαποστάσεις, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής. Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα συρμών, ώστε οι χρονοαποστάσεις στη γραμμή 1 να διαμορφώνονται στα 6 λεπτά τις ώρες αιχμής, στη γραμμή 2 στα 4,5 λεπτά και στη γραμμή 3 στα 4 λεπτά.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των συγκοινωνιακών υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων οχημάτων στο δίκτυό του.

Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2021 κυκλοφορούν καθημερινά στο δίκτυο άνω των 1.300 οχημάτων, έναντι 1.000 περίπου οχημάτων τον Σεπτέμβριο του 2020. Η αύξηση στον αριθμό των λεωφορείων έγινε στοχευμένα σε γραμμές του δικτύου, στις οποίες διαπιστώθηκε, από τον ΟΑΣΑ, ιδιαίτερη επιβάρυνση κατά τις ώρες αιχμής, με στόχο την ενίσχυση των προγραμματισμένων δρομολογίων.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής γραμμές:

  • 7 Ζάππειο - Άνω Πατήσια (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 21 Νίκαια - Π. Ράλλη - Ομόνοια (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 054 Περισσός -Λαμπρινή - Ομόνοια (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 242 Στ. Κατεχάκη - Πολυτεχνειούπολη (ΚΥΚΛΙΚΗ) Σχολ.
  • 250 Πανεπιστημιούπολη - Στ. Ευαγγελισμού (ΚΥΚΛΙΚΗ) Σχολ.
  • 732 Ίλιον - Αγ. Φανούριος - Ακαδημία (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 608 Γαλάτσι - Ζωγράφου
  • 550 Π. Φάληρο - Κηφισιά

Ως εκ τούτου, και παρά την παράλληλη σημαντική αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, η πληρότητα άνω του 65%, στα οχήματα σε ώρες αιχμής, διατηρείται σε χαμηλά ποσοστά (2%-3%) επί του συνόλου των δρομολογίων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto-memaska
Μαθητές Χανίων για διώξεις: «Έχουν το θράσος να σέρνουν τους συμμαθητές μας στον εισαγγελέα»
«Δεν θα κάνουμε πίσω» λένε οι μαθητές Χανίων μετά τις διώξεις συμμαθητών τους
Μαθητές Χανίων για διώξεις: «Έχουν το θράσος να σέρνουν τους συμμαθητές μας στον εισαγγελέα»
asep_205.jpg
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 84.000 οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ - 5 μέρες και σήμερα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας
Σε εξέλιξη η αντίστροφη μέτρηση για τις μεγάλες προκηρύξεις της Γενικής Εκπαίδευσης 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 84.000 οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ - 5 μέρες και σήμερα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας
Αμφιθέατρο σε Πανεπιστήμιο με φοιτητές και καθηγητές
«Εσωτερικό Erasmus»: Ανοιχτή η πλατφόρμα για την κινητικότητα φοιτητών
Μέχρι πότε οι αιτήσεις για την εσωτερική κινητικότητα φοιτητών - Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται και ποιοι αποκλείονται
«Εσωτερικό Erasmus»: Ανοιχτή η πλατφόρμα για την κινητικότητα φοιτητών