Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Σε βελτιωτικές παρεμβάσεις θα προχωράει ο ΟΑΣΑ όταν παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού στα λεωφορεία - Παράλληλα προωθείται και η διαρκής αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, οπότε ξεκινά η εφαρμογή του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, ο ΟΑΣΑ θα παρακολουθεί συστηματικά τη λειτουργία του δικτύου με επόπτες που θα ελέγχουν την κίνηση στις λεωφορειακές γραμμές, αλλά και μέσω των συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου που διαθέτει.

Κατ' αυτόν τον τρόπο και εφόσον απαιτηθεί, δύναται να προβεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις και να προσαρμόζει δυναμικά τα δρομολόγια, στις γραμμές εκείνες που παρουσιάζονται φαινόμενα συνωστισμού.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, βρίσκεται ήδη σε συνεχή επαφή με την Τροχαία, για τη διαρκή αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή ροή των λεωφορείων, να τηρούνται οι προβλεπόμενες χρονοαποστάσεις και κατά συνέπεια να εξυπηρετούνται οι επιβάτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να βελτιωθούν οι χρονοαποστάσεις, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής. Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα συρμών, ώστε οι χρονοαποστάσεις στη γραμμή 1 να διαμορφώνονται στα 6 λεπτά τις ώρες αιχμής, στη γραμμή 2 στα 4,5 λεπτά και στη γραμμή 3 στα 4 λεπτά.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των συγκοινωνιακών υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων οχημάτων στο δίκτυό του.

Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2021 κυκλοφορούν καθημερινά στο δίκτυο άνω των 1.300 οχημάτων, έναντι 1.000 περίπου οχημάτων τον Σεπτέμβριο του 2020. Η αύξηση στον αριθμό των λεωφορείων έγινε στοχευμένα σε γραμμές του δικτύου, στις οποίες διαπιστώθηκε, από τον ΟΑΣΑ, ιδιαίτερη επιβάρυνση κατά τις ώρες αιχμής, με στόχο την ενίσχυση των προγραμματισμένων δρομολογίων.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής γραμμές:

  • 7 Ζάππειο - Άνω Πατήσια (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 21 Νίκαια - Π. Ράλλη - Ομόνοια (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 054 Περισσός -Λαμπρινή - Ομόνοια (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 242 Στ. Κατεχάκη - Πολυτεχνειούπολη (ΚΥΚΛΙΚΗ) Σχολ.
  • 250 Πανεπιστημιούπολη - Στ. Ευαγγελισμού (ΚΥΚΛΙΚΗ) Σχολ.
  • 732 Ίλιον - Αγ. Φανούριος - Ακαδημία (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 608 Γαλάτσι - Ζωγράφου
  • 550 Π. Φάληρο - Κηφισιά

Ως εκ τούτου, και παρά την παράλληλη σημαντική αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, η πληρότητα άνω του 65%, στα οχήματα σε ώρες αιχμής, διατηρείται σε χαμηλά ποσοστά (2%-3%) επί του συνόλου των δρομολογίων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδειας
Σ.Ζαχαράκη στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.: Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θέτει αυστηρό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
Η Υπουργός επεσήμανε ότι με τη νέα αυτή πρωτοβουλία η Ελλάδα γίνεται μία από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σ.Ζαχαράκη στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.: Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θέτει αυστηρό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
παμακ
ΠΑΜΑΚ: Η Διεθνής Χορωδιακή Συναυλία VOCES UNITATIS φέρνει φωνές από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη
Η συναυλία θα προσφέρει μια συναρπαστική βραδιά με ποικίλα παραδοσιακά τραγούδια και χορωδιακή μουσική από διαφορετικούς συνθέτες και πολλές εποχές,...
ΠΑΜΑΚ: Η Διεθνής Χορωδιακή Συναυλία VOCES UNITATIS φέρνει φωνές από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη
Lufthansa Group
Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Εκκένωση αεροσκάφους της Lufthansa με τσουλήθρες μετά από ένδειξη βλάβης
Πανικός σε πτήση που επέστρεψε εκτάκτως στην Αθήνα λίγα λεπτά μετά την απογείωση – Ελαφρά τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες
Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Εκκένωση αεροσκάφους της Lufthansa με τσουλήθρες μετά από ένδειξη βλάβης