Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 37χρονη προτείνει ο εισαγγελέας

Την ενοχή της 37χρονης κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ' όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Η αγόρευση του εισαγγελέα

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε στην αγόρευση του ότι η κατηγορούμενη λόγω της σχέση της με τον 40χρονο άνδρα ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την Ιωάννα Παλιοσπύρου και άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης της.

«Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι» ανέφερε συγκεκριμένα ο εισαγγελέας.

«Η Ιωάννα με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να τη βοηθήσει»
Όπως είπε ο Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, θύμα και θύτης κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη της Ιωάννας.
Σχετικά με τη σχέση της Έφης Κακαράτζουλα με τον 40χρονο ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με τον Νώντα. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

«Δεν πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι»

Κατά τον εισαγγελέα «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Νώντα, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. «Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι» είπε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί το πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και το εάν υπήρχαν συνεργοί. «Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε επίσημο πορτρέτο για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσιάζει το πλάνο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα ελληνικά σχολεία
Σοφία Ζαχαράκη: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη στα σχολεία μας και δίνει σύγχρονη γνώση, δύναμη και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας
Επιβίβαση στο μετρό
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
Πρόωρο κλείσιμο τεσσάρων σταθμών στη Γραμμή 2 από αύριο – Σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή
Μετρό : Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα από αύριο στη Γραμμή 2
bullying
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό
Βία ανηλίκων στην Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε 13χρονη στον δρόμο για το σπίτι – Αναζητείται η μαθήτρια που βιντεοσκοπούσε
Σοκ στην Πάτρα: Μαθήτριες Γυμνασίου ξυλοκόπησαν 13χρονη και κατέγραφαν την επίθεση με κινητό