Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινάει η προπληρωμή επιδομάτων και δώρου Πάσχα
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να βγει η προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 25.000 ανέργους

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ του ΟΑΕΔ που θα αφορά την προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα απευθύνεται σε 25.000 ανέργους. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη θα εκδοθεί μόλις ολοκληρωθεί η κατανομή των κενών θέσεων εργασίας από τους Δήμους όλης της χώρας.

Να σημειωθεί ότι αν ο ΟΑΕΔ προλάβει να εκδώσει την προκήρυξη έως το τέλος του μήνα, τότε οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Νοεμβρίου. Αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις και βγουν οι προσωρινοί πίνακες ωφελουμένων, θα ακολουθήσουν οι ενστάσεις των υποψηφίων και στην συνέχεια θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες κατάταξης που θα αφορούν την οκτάμηνη απασχόληση 25.000 ανέργων.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα αφορά 25.000 ανέργους, που θα απασχοληθούν με 7 μήνες εργασίας και 1 μήνα κατάρτισης, ενώ η μηνιαία αμοιβή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 546 ευρώ.

Οι άνεργοι, αφού παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, διάρκειας ενός μήνα (έως 150 ώρες), θα τοποθετηθούν σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) / συναφείς φορείς, καθώς και σε υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων.

Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (όπως ενδεικτικά οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση, σε «προστατευμένο περιβάλλον» προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους.

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι στην νέα προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ αναμένεται να είναι άνεργοι που εμπίπτουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  2. άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
  3. μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  4. άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,
  5. άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και
  7. άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα