business_laptop
Επιπλέον 3.412 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τον Covid-19, εντάσσονται στην Δράση «Επανεκκίνηση Εστίασης»

Σε συνέχεια των ενεργειών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για απρόσκοπτη ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19, υπεγράφη η ένταξη 3.412 επιπλέον μικρομεσαίων επιχειρήσεων εστίασης στην Δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών – Επανεκκίνηση Εστίασης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με την Απόφαση αυτή (8η κατά σειρά) διατίθενται στις επιχειρήσεις πρόσθετοι πόροι 26,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικά διατιθέμενοι πόροι ανέρχονται πλέον στα 192 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των μέχρι σήμερα ενταγμένων επιχειρήσεων εστίασης ανέρχεται στις 20.603 επιχειρήσεις, με την διαδικασία της αξιολόγησης να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Σημαντικός είναι και ο ρυθμός προόδου των χρηματοδοτήσεων, καθώς το ποσό που ήδη έχει εκταμιευτεί προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις υπερβαίνει τα 163 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κεντρικός πυλώνας της πολιτικής του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του αρμόδιου υφυπουργού, κ. Γιάννη Τσακίρη και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ&ΤΣ, κ. Γιώργου Ζερβού, είναι η στήριξη της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ομαλότερη ένταξή τους στην μετά Covid-19 εποχή και πραγματικότητα.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
ΠΑΣΥΔ: «Νίκη για τους διδάκτορες του Δημοσίου η άρση του αποκλεισμού από τα ΑΕΙ»
Ικανοποίηση για τη νομοθετική εξέλιξη, με αιχμή την ουσιαστική κατοχύρωση δικαιωμάτων και την αποκατάσταση αδικιών
ΠΑΣΥΔ: «Νίκη για τους διδάκτορες του Δημοσίου η άρση του αποκλεισμού από τα ΑΕΙ»
Ιδιωτικά σχολεία
Ιδιωτικά σχολεία: Σε εξέλιξη σαρωτικοί αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από το Υπουργείο Παιδείας
Πρωτοφανές κύμα αιφνιδιαστικών ελέγχων από το Υπουργείο Παιδείας σε όλη τη χώρα – «Φύλλο και φτερό» ωρολόγια προγράμματα, διορισμοί και σχολικά...
Ιδιωτικά σχολεία: Σε εξέλιξη σαρωτικοί αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από το Υπουργείο Παιδείας