Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
προϊστορικός οικισμός, εποχή του Χαλκού, Ιωάννινα
Στο έργο κατασκευής της Λ. Νιάρχου βρέθηκαν λείψανα προϊστορικής εγκατάστασης που χρονολογούνται στην εποχή του Χαλκού

Οι κατασκευαστικές εργασίες επί της λεωφόρου Νεάρχου στα Γιάννενα έφεραν στο φως λείψανα προϊστορικής εγκατάστασης που χρονολογούνται στην εποχή του Χαλκού, δηλαδή από το 2.000 έως το 1.100 π.Χ.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν λίθινα εργαλεία και χειροποίητα  αγγεία. Πρόκειται για ευρήματα τα οποία, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την κατοίκηση στις παραλίμνιες εκτάσεις του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

H ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων:

Ήρθαν στο φως λείψανα προϊστορικής εγκατάστασης που χρονολογούνται στην Εποχή Χαλκού (2000-1100 π.Χ.), τα οποία περιλαμβάνουν λίθινα εργαλεία, χειροποίητα, άβαφα λεπτότοιχα και χονδρότοιχα αγγεία, ορισμένα από τα οποία διακοσμούνται με εμπίεστα ή πλαστικά μοτίβα (“κομβία”, “δισκία”). 

Πρόκειται για ένα ανασκαφικό σύνολο το οποίο μας προσφέρει πολύτιμα στοιχεία και δεδομένα αναφορικά με την κατοίκηση στις παραλίμνιες εκτάσεις του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αντίστοιχες αρχαιολογικές μαρτυρίες είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, και για τον λόγο αυτό η αποκάλυψη και η μελέτη του συγκεκριμένου συνόλου θα συμπληρώσει την αποσπασματική εικόνα που έχουμε για την οικιστική οργάνωση στην ενδοχώρα της Ηπείρου κατά τους ύστερους προϊστορικούς χρόνους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα