kakokairia leoforeio
Έρευνα για τις αιτίες που βυθίστηκε το λεωφορείο του ΟΣΥ ξεκινά η Εισαγγελία - Αναζητά αν είχαν γίνει όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα

Τις αιτίες για τον εγκλωβισμό σε μεγάλη ποσότητα νερού και εν συνεχεία την βύθιση, αστικού λεωφορείου σε γέφυρα στο ύψος του Ιδρύματος «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έρευνα που ξεκινά.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε εγχώρια και διεθνή μέσα Ενημέρωσης με τους επιβάτες του πλημμυρισμένου οχήματος, κάτω από γέφυρα στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, να προσπαθούν να απομακρυνθούν από αυτό περπατώντας μέσα σε νερό που ξεπερνούσε το ένα μέτρο, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, για να σωθούν και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου αναλαμβάνει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ο προϊστάμενος Ποινικής Δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου στο επίμαχο σημείο. Ο εισαγγελέας έχει εντολή να λάβει καταθέσεις ώστε να διακριβωθεί μεταξύ άλλων αν είχαν γίνει όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από κάθε αρμόδιο φορέα και αν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα.

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Βούλα και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΥ : "στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος") και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Άμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας".

Σύμφωνα με τους φωτορεπόρτερ που κατέγραψαν το περιστατικό, το όχημα είχε περισσότερους από εικοσιπέντε επιβάτες τους οποίους ανέμενε να αποβιβαστούν ο οδηγός του οχήματος που κατέβηκε τελευταίος και ενώ το νερό είχε βυθίσει το μισό όχημα.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας