ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS
Συνεχίζονται οι αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ - Ποιοι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν εκ νέου αίτηση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για την ένταξη νέων αλλά και παλαιών δικαιούχων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ αποτελεί σημαντική βοήθεια για τα ευάλωτα νοικοκυριά ιδιαίτερα εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και της κατακόρυφης αύξησης των τιμών στο ρεύμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου δεν πρόκειται να δουν καμία αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Υπενθυμίζουμε, ότι στα μέτρα που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια, περιλαμβάνεται η διπλάσια επιδότηση στην έκπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος έως το τέλος του έτους καθώς και η διεύρυνση των κριτηρίων του επιδόματος θέρμανσης, με στόχο την αύξηση των δικαιούχων για το 2022.

Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση 

Όσον αφορά το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, οι αιτήσεις ελέγχονται βάσει της φορολογικής δήλωσης 2020, όσον αφορά τα εισοδήματα και τη σύνθεση νοικοκυριού και βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2020), όσον αφορά την ακίνητη περιουσία.

Έτσι, οι πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση από την 16η Σεπτεμβρίου 2021, και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2021, και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2020 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2021), μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2021).

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (δηλαδή από 16/09/2021 έως και 15/11/2021), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Δείτε αν είστε δικαιούχοι σε 6 βήματα

Με τα παρακάτω έξι βήματα μπορείτε να δείτε εύκολα αν δικαιούστε να ενταχθείτε στο Κοινωνικό Τιμολόγιο:

Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς