Thumbnail
Ο σεισμός στην Κρήτη έγινε αισθητός και στην Κύπρο

Μέχρι και στην Κύπρο έγινε αισθητός ο μεγάλος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του υπουργείου Γεωργίας.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:24 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κρήτης και 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου, σημειώνει. Στη συνέχεια, συμπληρώνει πως παρά τη μεγάλη απόσταση του επικέντρου από την Κύπρο, ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού κυρίως από ενοίκους ψηλών κτιρίων.

«Ο σεισμός αυτός εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικής δραστηριότητας του ανατολικού τμήματος του Ελληνικού Τόξου. Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης», καταλήγει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατερίνα Νοτοπούλου
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Το ζήτημα των μεγάλων κενών και της υποστελέχωσης φέρνουν ξανά στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν ανάπτυξη στρατευμάτων ενώ παρακολουθούν στενά την ιρανική ηγεσία
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»