Τσιόδρας: «Καμπανάκι» για περιοχές με λίγους εμβολιασμούς - Νύξεις για «αντιεπιστημονικές ανοησίες»
Για έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού προειδοποιεί ο Σωτήρης Τσιόδρας - Σφοδρή κριτική σε όσους «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες»

Τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων (ECDC) για έξαρση του κορονοϊού σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, υπερθεμάτισε σε ομιλία του το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΕΚΠΑ, προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη.

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως «όσο περισσότερο εμβολιασμό έχεις, τόσο λιγότερες νοσηλείες έχεις. Το ίδιο ισχύει και για τους θανάτους». «Τι λέει το ευρωπαϊκό CDC 30 Σεπτεμβρίου; "Προσοχή, θα έχουμε αναζωπυρώσεις σε περιοχές ή χώρες με χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά"», ανέφερε επιπλέον χαρακτηριστικά.   

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά όλων όσων «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, διότι, όπως ανέφερε, στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις. «Πρέπει να λαμβάνεις 20 διαφορετικούς δείκτες για να κάνεις σωστή σύγκριση : Διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 4-12

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκλογές
Εκλογές Α΄ Συλλόγου Αθηνών: Κι όμως, το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο!
Η μαζική συμμετοχή νεοδιόριστων και αναπληρωτών αποδεικνύει ότι ο σύλλογος μας δεν έχει μόνο αγωνιστικό παρελθόν αλλά και φωτεινό μέλλον. Μια νέα...
Εκλογές Α΄ Συλλόγου Αθηνών: Κι όμως, το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο!