Επιδόματα
Ποιες είναι οι δύο κατηγορίες που ενδέχεται να λάβουν κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο; Πότε «κλειδώνουν» οι αποφάσεις

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2022, το οποίο περιλαμβάνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις καθώς και τα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας των ευάλωτων νοικοκυριών  μεταξύ των οποίων είναι η αύξηση του ποσού ενίσχυσης για το επίδομα θέρμανσης κατά 20% και η θέσπιση νέου επιδόματος για το φυσικό αέριο.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται και η διπλή δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός ότι θα δοθεί στους δικαιούχους για τον μήνα Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δέχεται εισηγήσεις για επιπλέον παροχές οικονομικής ενίσχυσης σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες με έμφαση σε ευάλωτα νοικοκυριά έως το τέλος Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα τα σενάρια που εξετάζει κ κυβέρνηση είναι να δώσει οικονομική ενίσχυση με την μορφή «χριστουγεννιάτικου δώρου» σε χαμηλοσυνταξιούχους και υγειονομικούς.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως οι τελικές αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν τον Δεκέμβριο αφού το αν τελικά θα «κλειδώσουν» εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας.

Κοινωνικό μέρισμα σε χαμηλοσυνταξιούχους

Η «σκέψη» για τους χαμηλοσυνταξιούχους που επικρατεί αυτή την στιγμή στο κυβερνητικό επιτελείο είναι αυτοί να λάβουν έκτακτο βοήθημα μόνο όσοι δεν έλαβαν αναδρομικά στο τέλος του 2020 και τις αρχές του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε περισσότερο από  1 εκατ. συνταξιούχους.

Εάν τελικά «κλειδώσει» το μέρισμα για τους χαμηλοσυνταξιούχους θα οριστεί μία βάση οικονομικής ενίσχυσης η οποία θα διανεμηθεί αναλογικά ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

Δώρο στους υγειονομικούς

Κοινωνικό μέρισμα με τη μορφή «δώρου Χριστουγέννων» φαίνεται πως εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στο υγειονομικό προσωπικό όλης της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο μέτρο ίσχυσε και το Πάσχα του 2020, ως επιβράβευση του Νοσοκομειακού προσωπικού που «πάλευε» με την πανδημία του κορονοϊού. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αναμένεται το προσεχές διάστημα νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα μονιμοποιεί 4.910 συμβασιούχους γιατρούς και υπαλλήλους στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα