ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μέλι λόγω απαγορευμένης ουσίας
Eντοπίστηκαν κατάλοιπα μετρονιδαζόλης που απαγορεύεται να υπάρχουν σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης

Ελληνικό μέλι ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε μέλι, την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας μετρονιδαζόλη που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης. 

Πρόκειται για το προϊόν «Θεάρεστον» ελληνικό μέλι άνθη κωνοφόρα θυμάρι, με αριθμό παρτίδας LOT:1131, ημερομηνία λήξης: 11.05.23, συσκευασία των 250 γρ. που παράγεται από την Π. Κάβουρας και ΣΙΑ ΟΕ. 

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καιρός
«Καμπανάκι» και για την Αττική: Πού θα πέσουν μεγάλα ύψη νερού σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία Deborah: Πού θα πέσουν μεγάλα ύψη νερού – «Καμπανάκι» και για την Αττική
«Καμπανάκι» και για την Αττική: Πού θα πέσουν μεγάλα ύψη νερού σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
θλιμμένος εκπαιδευτικός
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δύο χρόνια μακριά από τη ζωή τους - Όταν ο διορισμός γίνεται τιμωρία
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Μια περίοδος έντονης πίεσης, οικονομικής ασφυξίας και προσωπικής αποσύνδεσης.
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δύο χρόνια μακριά από τη ζωή τους - Όταν ο διορισμός γίνεται τιμωρία