Σεισμός στην Κρήτη
INTIME NEWS
Οι σεισμολόγοι ανησυχούν και για το ρήγμα της Θήβας - Ο κ. Τσελέντης τονίζει πως δεν θα πρέπει να πανικοβάλλουμε τον κόσμο

Για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη και τη σεισμική ακολουθία μίλησε σήμερα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης τονίζοντας πως ο χθεσινός μετασεισμός των 5,3 Ρίχτερ ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά η ακολουθία συνεχίζει. Έχουμε καταγράψει 14 σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ, ενώ ο χθεσινός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε ότι η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχίσει για μήνες.

Επιπλέον, μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν να γίνουν επισκευές όταν βρίσκεσαι στο μέσο μετασεισμικής ακολουθίας».

«Οι ζημιές που σημειώθηκαν στην Κρήτη είναι σοκαριστικές. Σύμφωνα με τον Ακη Τσελέντη, αυτό οφείλεται στο ότι ήταν η πρώτη φορά για τη χώρα μου που καταγράφηκε τόσο μεγάλη επιτάχυνση της βαρύτητας.

Μάλιστα, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί κατά 15 εκατοστά το Αρκαλοχώρι. «Από τον Γενάρη είχαμε δει κάποια σημάδια στην Κρήτη. Αμέσως επικοινώνησα με τον δήμαρχο και βάλαμε επιπλέον όργανα», είπε ο Ακης Τσελέντης και υπογράμμισε πως πριν τον μεγάλο σεισμό είχαν καταγραφεί 2.000 προσεισμοί.

«Η συχνότητα των σεισμών στους επόμενους μήνες θα είναι μέρα παρά μέρα ή βδομάδα παρά βδομάδα, ενώ οι μετασεισμοί μπορεί να είναι υψηλής κλίμακας Ρίχτερ. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι στις σκηνές. Δεν μπορεί να μείνει ο κόσμος εκεί τον χειμώνα, στην Κρήτη υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν λειτουργούν τον χειμώνα και ελπίζω ο κόσμος ότι θα μείνει σε μόνιμες δομές και όχι να έχουμε το φαινόμενο στην Ελασσόνας».

Για το ρήγμα της Θήβας

Οι σεισμολόγοι ανησυχούν και για την Θήβα. Ωστόσο, ο κ. Τσελέντης τονίζει πως δεν θα πρέπει να πανικοβάλλουμε τον κόσμο.

«Ξέρουμε ότι είναι μία περιοχή που έχει μεγάλα ρήγματα. Η Θήβα είναι μία πόλη με άσχημες συνθήκες δόμησης, αλλά δεν λέω ότι δεν θα κάνει σεισμό εκεί, ούτε λέω ότι θα τον κάνει τώρα ή έχω ένα σημάδι ότι θα τον κάνει αύριο. Ο κόσμος θα πρέπει να λαμβάνει τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης, αλλά δεν πρέπει να τους τονίζουμε ότι “θα έχεις σεισμό 6 Ρίχτερ”».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές