Thumbnail
Σφοδρές αντιδράσεις για την απόρριψη γιατρού από θέση Επιμελήτριας Β' λόγω... παιδιών - «Το απαράδεκτο επίσημο "πρακτικό" του ταλιμπανικού μισογυνισμού προσβάλλει βάναυσα όλες τις γυναίκες», σημειώνει ο Πάνος Παπανικολάου
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελία γιατρού, η οποία «κόπηκε» από Επιμελήτρια Β' «επειδή έχει δύο μικρά παιδιά»

Συγκεκριμένα, η γιατρός Αργυρώ Κυριακάκη, μιλώντας στο Open, κατήγγειλε ότι «ούτε λίγο ούτε πολύ μας προτρέπουν αν όχι σε στείρωση, σε μη τεκνοποίηση προκειμένου να καταφέρουμε να διοριστούμε. Και αυτό καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι σαφής διάκριση»

«Το να κρίνεται μία γιατρός από γυναίκες επίσης γιατρούς και να απορρίπτεται από μία θέση στο ΕΣΥ με αιτία ότι έχει δύο μικρά παιδιά εν έτει 2021, αυτό ξεπερνάει το άτομο και αφορά όλους τους γιατρούς, γυναίκες και άνδρες», υπογραμμίζει η ίδια.

Όπως ήδη κατήγγειλε το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» με ανακοίνωσή του μετά από ένσταση της γιατρού «παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη υποψήφια χαρακτηρίζεται ως «πολύ αξιόλογη», το Συμβούλιο προβλημάτισε το γεγονός πως θα πρέπει να προσαρμόσει την επαγγελματική της ζωή, στο πλαίσιο της οικογενειακής ζωής, εξαιτίας των παιδιών της».

Η υποψήφια γιατρός κατέθεσε αίτημα αναπομπής (δηλαδή ακύρωση του πρακτικού κι επανάληψη της κρίσης) στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό, καθώς «δεν υπήρχαν λόγοι».

«Δεν υπήρξε επί τέσσερεις μήνες καμία απάντηση μέχρι τις 24/9/21 που έκπληκτη παρέλαβε ως συστημένο ένα έγγραφο με υπογραφή της νέας αναπληρώτριας υπουργού κυρίας Μίνας Γκάγκα και ημερομηνία 20/9/21 με το οποίο απορρίπτεται η αίτηση της γιατρού για επανάληψη της κρίσης γιατί «δεν προέκυψαν λόγοι αναπομπής του ανωτέρω πρακτικού».

Τι απαντά η Μίνα Γκάγκα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εξέδωσε την εξής απάντηση:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας να απορρίψει αίτημα αναπομπής που κατέθεσε ιατρός σχετικά με απόφαση του Συμβουλίου Επιλογής Νοσοκομείου να την αξιολογήσει αρνητικά λόγω της οικογενειακής της κατάστασης, διευκρινίζεται ότι η κυρία Γκάγκα έχει ήδη δώσει εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας να διερευνήσει την καταγγελία και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στηρίζει απόλυτα τη μητρότητα και καταδικάζει απερίφραστα περιστατικά ανισότητας στην εργασία εις βάρος των γυναικών. Άλλωστε, από τη θέση της ως  Διευθύντρια Κλινικής καθώς και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στήριξε και στηρίζει συναδέλφους της έγκυες και μητέρες, οι οποίες- ακριβώς όπως και όλοι οι υγειονομικοί- με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για «παραπλανητική υπεκφυγή» κάνει λόγο ο Πάνος Παπανικολάου από το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» σχολιάζοντας την απάντηση της αν. υπουργού Υγείας κας Μ. Γκάγκα, καθώς όπως λέει «δεν πρόκειται για "δημοσιεύματα" αλλά για ένσταση της θιγόμενης ιατρού την οποία ένσταση εσείς προσωπικά απορρίψατε. Ποιες "αρμόδιες υπηρεσίες"; Εσείς προσωπικά πρέπει να ανακαλέσετε το δικό σας έγγραφο 20/9».

Πάνος Παπανικολάου: Παραπλανητική υπεκφυγή

Από την πλευρά του, ο Πάνος Παπανικολάου, από το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή», κάνει λόγο για «παραπλανητική υπεκφυγή», σχολιάζοντας την απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού, καθώς όπως σημειώνει «δεν πρόκειται για "δημοσιεύματα" αλλά για ένσταση της θιγόμενης ιατρού την οποία ένσταση εσείς προσωπικά απορρίψατε. Ποιες "αρμόδιες υπηρεσίες"; Εσείς προσωπικά πρέπει να ανακαλέσετε το δικό σας έγγραφο 20/9»

Ο ίδιος, με ανάρτηση στα social media το απόγευμα της Δευτέρας κάνει λόγο για μισογυνισμό που προσβάλλει όλες τις γυναίκες.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η κυρία @MinaGagaP με την εμμονή της να ΜΗΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ από την δημόσια σφαίρα το απαράδεκτο επίσημο "πρακτικό" του ταλιμπανικού μισογυνισμού προσβάλλει βάναυσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτριών κι ευρωβουλευτριών της ΝΔ. Αν δεν αντιδράσουν, είναι συνένοχες».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;