Η Αστυνομία εντόπισε ιστοσελίδα που πουλούσε έντυπα κατά εκπαιδευτικών
Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη που θα κρίνει ποια είναι τα αδικήματα που προκύπτουν

Στοιχεία για ιστοσελίδα που πουλούσε έντυπα με τα οποία, όπως διαφήμιζε, μπορούσε κάποιος που δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο να προσφύγει εναντίον υπαλλήλων του Δημοσίου, εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, η σελίδα ζητούσε χρήματα για να δώσει στους πολίτες ειδικά έντυπα, τα οποία θα μπορούσε κάποιος να επιδώσει στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που ζητούν τα νόμιμα έγγραφα για την είσοδο σε κλειστό χώρο, σε όργανα του κράτους που επιβάλλουν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και σε εκπαιδευτικούς που δεν επιτρέπουν την είσοδο παιδιών χωρίς τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για τον κορονοϊό.

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη η οποία θα κρίνει ποια είναι τα αδικήματα που προκύπτουν (εάν προκύπτουν) αλλά και εάν υπάρχει απάτη. Δηλαδή, εάν κάποιος έχει αποκομίσει χρήματα πουλώντας τέτοιου είδους έντυπα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία νομική ισχύ και υπόσταση.

Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και η ανάρτηση πώλησης τέτοιων εντύπων δεν αποτελεί από μόνη της στοιχείο για να αποδοθούν κατηγορίες για απάτη. Αυτό που αναμένεται να διερευνηθεί σε πρώτη φάση είναι εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής οχτώ σελίδες που διαδίδουν fake news για τα εμβόλια και τα επόμενα 24ωρα θα στείλει το σχετικό φάκελο στη Δικαιοσύνη. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επίσης ταυτοποιήσει διαχειριστές τέτοιων σελίδων, ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.

Το αρχηγείο της Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι «ακολουθώντας την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία. Τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021».

«Ανοχύρωτα τα σχολεία απέναντι στην πανδημία, με ευθύνη της κυβέρνησης»

Θυμίζουμε ότι προ ημερών, εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Τμήμα μήνυση ενός γονέα. Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η ΕΛΜΕ Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε ότι «Σε πάρα πολλά σχολεία εμφανίζονται μεμονωμένες περιπτώσεις γονιών που εκτοξεύουν απειλές, που απειλούν με μηνύσεις, καταθέτουν εξώδικα ή κείμενα γραμμένα από δικηγόρους (πολλές φορές πανομοιότυπα), απαιτώντας την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο, χωρίς μάσκα και self-test».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

ΑΝΟΧΥΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (SELF-TEST, ΜΑΣΚΑ)

Την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινίων, προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή και την υπεύθυνο Covid), επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self-test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα.

Αμέσως μετά ακολούθησε το εξής εξοργιστικό γεγονός: περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τούς οδηγήσει στο Τμήμα! Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων μαθητών και δεκάδων συναδέλφων, οι εκπαιδευτικοί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό και πήγαν στο Τμήμα, λόγω της μήνυσης του γονιού που (επαναλαμβάνουμε) αρνούνταν να κάνει το παιδί του self-test, αλλά και να φορέσει μάσκα!

Τελικά, μετά από πολύωρη κατάθεση (!), την (αναγκαστική κάτω από αυτές τις συνθήκες) υποβολή μήνυσης από τη Διευθύντρια του σχολείου και την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν οδηγήθηκαν δηλαδή στο αυτόφωρο.

Πραγματικά, τα γεγονότα προκαλούν οργή.

Τα σχολεία από τη μία είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία, με ευθύνη της κυβέρνησης. Η ΕΛΜΕ έχει τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά (βλέπε π.χ. ανακοίνωση υπ’ αριθμ. 277/3-9-2021).

Οι συνάδελφοι από την άλλη, που κάνουν ό, τι μπορούν για να κρατήσουν τα σχολεία ασφαλή μέσα σε αυτές τις συνθήκες, έχοντας συνείδηση της κοινωνικής τους ευθύνης και του ρόλου τους, έχοντας συνείδηση των αυτονόητων, στοιχειωδών μέτρων (όπως η μάσκα) που πρέπει να τηρούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας, οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα!

Μα καλά, είναι δυνατόν; Έλεος!

Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου βρήκε να προσάγει η Αστυνομία στο Τμήμα;

Τις τελευταίες μέρες τα φαινόμενα απειλών απέναντι σε εκπαιδευτικούς από διάφορους “αρνητές” γονείς, έχουν αυξηθεί. Σε πάρα πολλά σχολεία εμφανίζονται μεμονωμένες περιπτώσεις γονιών που εκτοξεύουν απειλές, που απειλούν με μηνύσεις, καταθέτουν εξώδικα ή κείμενα γραμμένα από δικηγόρους (πολλές φορές πανομοιότυπα), απαιτώντας την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο, χωρίς μάσκα και self-test.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη!

Να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εκπαιδευτικών, αλλά και ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Αστυνομίας στο Γυμνάσιο Καμινίων και απαιτούμε να μην επαναληφθεί στο μέλλον τέτοιο εξοργιστικό περιστατικό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους τους Γυμνασίου Καμινίων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις