Άρση lockdown: Ποιοι χρειάζονται ακόμα βεβαίωση μετακίνησης;
George Vitsaras / SOOC
Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό σε Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα - Παράταση μέτρων σε πέντε περιφέρειες

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας., όπου επιβάλλεται μίνι lockdown.

Παράλληλα, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Τσόδουλος Αιρετός ΠΥΣΠΕ
Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Όλη η διαδικασία για υπεραριθμίες, μεταθέσεις και οργανικά κενά
Αναλυτικός οδηγός για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών από τα ΠΥΣΠΕ – Τι ισχύει για υπεράριθμους, μεταθέσεις και εξωτερικό
Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Όλη η διαδικασία για υπεραριθμίες, μεταθέσεις και οργανικά κενά
μαθηματικα
Σχολείο και φροντιστήριο: Όταν η επιτυχία ενός παιδιού γίνεται «ευκαιρία»
Όταν οι επιτυχίες των παιδιών δεν ανήκουν στα ίδια, στους κόπους τους και στους δασκάλους τους, αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά.
Σχολείο και φροντιστήριο: Όταν η επιτυχία ενός παιδιού γίνεται «ευκαιρία»
κλειστά σχολεία
Σχολεία: 8+1 μέρες μαθημάτων μέχρι τις διακοπές του Πάσχα - Το Πρόγραμμα για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Πότε έχουμε λήξη μαθημάτων το τρέχον σχολικό έτος: Το χρονοδιάγραμμα για Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Πανελλαδικές
Σχολεία: 8+1 μέρες μαθημάτων μέχρι τις διακοπές του Πάσχα - Το Πρόγραμμα για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια