Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας με πολλές βροχές - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Η θερμοκρασία σήμερα θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το επόμενο διήμερο, με πολλές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο που το βράδυ τοπικά θα είναι ισχυρές.

Ενίσχυση των βορείων ανέμων, σε 6 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στα δυτικά θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, θα γίνει αισθητή και στις νότιες περιοχές και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 18 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη και τη δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μινεαπολη
Μινεάπολη: Οι γονείς του 37χρονου που σκοτώθηκε από πράκτορα της ICE καταγγέλλουν «αηδιαστικά ψεύδη» της κυβέρνησης Τραμπ
Θανατηφόρα επέμβαση της ICE πυροδοτεί πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ
Μινεάπολη: Οι γονείς του 37χρονου που σκοτώθηκε από πράκτορα της ICE καταγγέλλουν «αηδιαστικά ψεύδη» της κυβέρνησης Τραμπ
ταξη
«Καθηγητής δεν μένει»: Το σχολείο των Σερρών πίσω από τη φίμωση του 13χρονου
«Το σχολείο είχε το χειρότερο όνομα στον νομό – Καθηγητής δεν στεριώνει», λέει ο πατέρας του 13χρονου που φίμωσε η διευθύντρια στις Σέρρες
«Καθηγητής δεν μένει»: Το σχολείο των Σερρών πίσω από τη φίμωση του 13χρονου
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το καλοκαίρι ξεκινά η κατασκευή φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Φοιτητική στέγη: Εστίες σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα ανακοίνωσε η Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το καλοκαίρι ξεκινά η κατασκευή φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας