lignadis dimitris
Απορρίφθηκε η έφεση της Εισαγγελίας Εφετών που ζητούσε να επιβληθεί νέα κράτηση στο Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο νεότερες υποθέσεις βιασμού για τις οποίες κατηγορείται - Ανοίγει ο δρόμος παραπομπής του σε δίκη

Ανοίγει ο δρόμος, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να υποβληθεί η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που θα αποφανθεί για το θέμα της παραπομπής σε δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βαρύνεται για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αρμόδιου δικαστικό όργανο αποφάνθηκε ότι σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου καλλιτέχνη δεν μπορεί να επιβληθεί προσωρινή κράτηση για τις δύο νεώτερες υποθέσεις βιασμού που τον βαρύνουν.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κλήθηκε τον Ιούλιο σε απολογία για δύο νέες κατηγορίες βιασμού, οι οποίες καταγγέλθηκαν αφού είχε κριθεί προφυλακιστέος για τις δύο πρώτες καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, είχε προκύψει διαφωνία ως προς το αν θα έπρεπε να επιβληθεί νέα προσωρινή κράτηση, όπως ζητούσε ο εισαγγελέας, ή αν δεν χωρούσε νέο ένταλμα επί της ίδιας υπόθεσης όπως έκρινε η ανακρίτρια. Η διαφωνία είχε κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποδέχθηκε το σκεπτικό της δικαστικής λειτουργού ότι δεν επιτρέπεται η έκδοση νέου εντάλματος προσωρινής κράτησης στον ήδη προσωρινά κρατούμενο για την αυτή υπόθεση.

Κατά του βουλεύματος αυτού, ασκήθηκε από την εισαγγελία Εφετών έφεση που τώρα απορρίφθηκε, με σκεπτικό ανάλογο με εκείνο της ανακρίτριας και του δικαστικού συμβουλίου.

Η απόφαση για το θέμα ήταν κρίσιμη για τον κατηγορούμενο, καθώς αν του είχε επιβληθεί νέα κράτηση, θα "ανέβαινε" το όριο της προσωρινής του κράτησης από τους 18 στους 24 μήνες.

Πλέον, φαίνεται να ανοίγει και ο δρόμος και για να αιτηθεί ο καλλιτέχνης την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, κάτι που είχε αναφέρει πως μελετά για τον παρόντα μήνα ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα