maria theodoridou
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας και άτομα άνω των 60, σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδωρίδου

Τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε άτομα άνω των 60 ετών και ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας για το πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, τα εμβόλια έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους για αποφυγή σοβαρής νόσησης από κορονοϊό, νοσηλεία ή θανάτου.

Τα αντισώματα από τον εμβολιασμό μειώνονται μετά από πέντε-έξι μήνες εντούτοις και σε συνδυασμό με το γεγονός πως παρουσιάζονται σοβαρές μεταλλάξεις του ιού, εγείρεται ζήτημα για χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης, εξήγησε.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη θετική γνωμοδότηση για τρίτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους και τόνισε πως μετά από αυτούς σειρά για τρίτη δόση έχουν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας και η ηλικιακή ομάδα των ατόμων άνω των 60 ετών.

Ακολούθως, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ό, τι αφορά τη σοβαρή νόσηση.

Επιπλέον, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Εθνικός διάλογος μετά τις γιορτές για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με αιχμή το Εθνικό Απολυτήριο
Η υπουργός Παιδείας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα να συμμετάσχουν στον διάλογο.
Σοφία Ζαχαράκη: Εθνικός διάλογος μετά τις γιορτές για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με αιχμή το Εθνικό Απολυτήριο
bye
Κι όμως! Υπάρχει αρχαία ελληνική λέξη για το «αντίο» που αγνοούμε όλοι
Μια ξεχασμένη λέξη της αρχαιότητας που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες για να αποχαιρετιστούν, αλλά σήμερα έχει χαθεί από την καθομιλουμένη.
Κι όμως! Υπάρχει αρχαία ελληνική λέξη για το «αντίο» που αγνοούμε όλοι
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Ποια επιστήμη Υγείας σε οδηγεί πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας
Για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2026, αποτελεί ένα από τα πιο «ασφαλή» και ταυτόχρονα ουσιαστικά μονοπάτια σπουδών.
Πανελλαδικές 2026: Ποια επιστήμη Υγείας σε οδηγεί πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας