pavlos-fissas
Προβολές ταινιών προς τιμήν του Παύλου Φύσσα στην Δραπετσώνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη»

O «Σύλλογος Πολιτισμού Ενάντια στο Φασισμό - Παύλος Killah P Φύσσας» διοργανώνει κινηματογραφικό φεστιβάλ Solidarity Film Festival Killah P στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Μελίνα Σωκράτους 65 στην Δραπετσώνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη».

Στόχος σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι το φεστιβάλ «να αποτελέσει το σημείο συνάντησης νέων δημιουργών και κινηματογραφιστών (ερασιτεχνών και επαγγελματιών) που εμφορούνται από την ισχυρή επιθυμία να οδηγήσουν τον κόσμο μας ένα βήμα πιο κοντά στην ‘ουτοπία’».

«Αντιλαμβανόμαστε τον κινηματογράφο ως εργαλείο προσωπικής καλλιέργειας και συλλογικής έκφρασης και που μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου», προθέτει η ανακοίνωση. «Ενός κόσμου απαλλαγμένου από το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού, των κοινωνικών αποκλεισμών, του πολέμου. Ενός κόσμου στον οποίο η διαφορετικότητα δεν θα χωρίζει αλλά θα ενώνει τους ανθρώπους σε μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη κοινότητα».

«Το Solidarity Film Festival Killah P και μέσα από τις κινηματογραφικές αφηγήσεις των νέων ανθρώπων, έχει ως στόχο να στηλιτεύσει την αδικία και την ανισότητα, τις διακρίσεις και τα στερεότυπα, τη μισαλλοδοξία, την έμφυλη βία, την ομοφοβία και τον σεξισμό», όπως και το να «καταγγείλει τις πολιτικές της κρατικής βίας και καταστολής, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης και να δαμάσει τον υφέρποντα εκφασισμό της κοινωνίας και τον ανατροφοδοτούμενο νέο-εθνικισμό, που απειλούν κατάφωρα τις δημοκρατικές ελευθερίες».

Ακόμα επιδιώκει να «προβάλλει ην αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση, την πολυφωνία και την ανεκτικότητα, τον σεβασμό στα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, την ελεύθερη πρόσβαση στο άσυλο, την αναγκαιότητα της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των γυναικών, των εργαζομένων και των ανέργων, των ατόμων με αναπηρίες, των μειονοτήτων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και της διαφύλαξης του φυσικού πλούτου του πλανήτη».

Εκτός από τις ημέρες του φεστιβάλ οι διοργανωνές δηλώνουν την πρόθεσή τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς να διοργανώνουν προβολές, συζητήσεις με ανθρώπους του κινηματογράφου, σεμινάρια, αλλά και πρακτική στήριξη, ώστε να ενθαρρύνουν τα παιδιά και τους νέους να εκφραστούν μέσα από την δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών. «Για αυτό, επιδιώκουμε να στηρίξουμε έμπρακτα κάθε δημιουργική προσπάθεια μεμονωμένων ανθρώπων, συλλογικοτήτων, και ιδιαίτερα των μαθητικών ομάδων που βλέπουν τον κινηματογράφο, τα οπτικοακουστικά μέσα, την τέχνη και τον πολιτισμό γενικότερα ως οχήματα για τη μετάδοση των ανθρώπινων αξιών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Πέμπτη 23/9 19.30μμ – Προβολή της ταινίας «In the Fade» του Φατίχ Ακίν

Παρασκευή 24/9 19.30μμ – Ταινίες μικρού μήκους από σχολεία και νέους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα παρευρεθούν συντελεστές και θα γίνει συζήτηση.

Σάββατο 24/9 19.30μμ – Προβολή του ντοκιμαντέρ « Χ.Α. Υπόθεση όλων μας» της Α. Κουρούνη. Θα παρευρεθεί η σκηνοθέτρια. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Κυριακή 26/9 19.30μμ – Προβολή της ταινίας «Το Σωσίβιο» του Γιάννη Παναγιωταράκου. Θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις προβολές.

Λόγω του περιορισμού θεατών που ισχύει, χρειάζεται η προμήθεια προσκλήσεων.

Προσκλήσεις θα παρέχονται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο χώρο του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου και με μήνυμα στην σελίδα του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στο facebook.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

via
Ενημερωτική εκδήλωση στις 23/4 - «Βία μεταξύ των ανηλίκων και αναρτημένη στο διαδίκτυο»
Ενημερωτική εκδήλωση για τη βία ανηλίκων συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής, Παπάγου – Χολαργού & Φιλοθέης – Ψυχικού
Ενημερωτική εκδήλωση στις 23/4 - «Βία μεταξύ των ανηλίκων και αναρτημένη στο διαδίκτυο»
gerasimos_siasos
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Δείτε τα πορίσματα της Συνόδου Αντιπρυτάνεων
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων