Κορονοϊός: Κανένα παιδί δεν έχει πάθει κάτι σοβαρό από το εμβόλιο
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών αναμένεται να νοσήσει, ενώ ήδη έχει σημειωθεί αύξηση των περιστατικών νοσηλείας στα νοσοκομεία Παίδων

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστηρίζει ότι μπορεί ένα μικρό ποσοστό παιδιών να νοσεί σοβαρά λόγω του στελέχους Δέλτα, ωστόσο τόνισε την αναγκαιότητα των εμβολιασμών επισημαίνοντας ότι κανένα παιδί δεν έχει πάθει κάτι σοβαρό από εμβόλιο

Βεβαίως τόνισε ότι ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών αναμένεται να νοσήσει ενώ ήδη έχει σημειωθεί αύξηση των περιστατικών στα νοσοκομεία Παίδων.

Αναφορικά με τα νέα πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, δήλωσε πως το άμεσο κλείσιμο ενός τμήματος δεν υπερισχύει συγκριτικά με την καθημερινή ιχνηλάτηση των μαθητών με rapid test. «Η αποτελεσματικότητα των 2 μέτρων ήταν η ίδια. Δεν πλεονεκτεί να εισέλθουν σε καραντίνα οι μαθητές», είπε.

Για την πορεία της πανδημίας εκτίμησε ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. «Εξαρτάται από τον καιρό. Να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό», τόνισε. 

Τέλος, για την εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά είπε ότι δεν είναι τόσο κακό το επίπεδο αν λάβει υπόψη κανείς ότι οι εμβολιασμοί στους γονείς των παιδιών κυμαίνονται μεταξύ 40-55%, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «Όταν το 60% δεν έχει εμβολιαστεί το ίδιο θα είναι δύσκολο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα