Eργοδότης πλήρωνε τους εργαζόμενους και στη συνέχεια τους τα έπαιρνε!
Eργοδότης πλήρωνε μέσω τραπέζης τους εργαζόμενους και στη συνέχεια τους εκβίαζε να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους

Ποινή φυλάκισης σαράντα μηνών χωρίς αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε εργοδότη, για εκβιασμό εργαζομένων κατ΄ εξακολούθηση.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2015, όταν υπάλληλοι σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, έκαναν έγγραφη καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με βάση την οποία ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, αφού τους κατέβαλε κανονικά τα οφειλόμενα, στη συνέχεια τις εκβίαζε για να του επιστρέψουν μέρος του μισθού τους.

Για την υπόθεση είχε επιληφθεί εισαγγελέας, ορίστηκε δικάσιμος και μετά από πολλές αναβολές εκδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα.

Σήμερα, το Εργατικό Κέντρο Χανίων με ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι το δικαστήριο καταδίκασε τον εργοδότη σε σαράντα μήνες φυλάκιση, για εκβιασμό εργαζομένων κατ εξακολούθηση, ανοίγοντας το δρόμο για δικαστικές προσφυγές σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το δυστύχημα δε είναι ότι αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αφού υπάρχει πλήθος καταγγελιών σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας για ανάλογες συμπεριφορές. Μορφή δε πανδημίας λαμβάνει το φαινόμενο αυτό με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Τον Φεβρουάριο του 2020, παρόμοια υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στη Μεσσηνία. Εργαζόμενη κατήγγειλε τον εργοδότη της ότι την ανάγκαζε να του επιστρέφει σε μετρητά τα χρήματα που της κατέθετε στην τράπεζα ως δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας. Η υπόθεση εκδικάσθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και ο εργοδότης κρίθηκε ένοχος ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 8 μηνών. Η εργαζόμενη κατέθεσε τελικά το 2017 μήνυση για δεδουλευμένα και δώρα.

Από το λογαριασμό μισθοδοσίας που κατέθεσε στο δικαστήριο φαίνονταν οι αναλήψεις ολόκληρων των ποσών που αφορούσαν στα δώρα και τα επιδόματα. Ο εργοδότης αρνήθηκε τα όσα του καταλόγιζε η υπάλληλος του, αλλά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο.

Στην περίπτωση του εργοδότη από τα Χανιά, σημειώνεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο όρισε εξαγορά της ποινής των σαράντα μηνών, προς πέντε ευρώ την ημέρα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας