kafes take away auxiseis
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Ήδη οι πρώτες αυξήσεις «βαραίνουν» την τσέπη των καταναλωτών - Take away που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει τα 2,90 ευρώ και μεγάλη αύξηση της βενζίνης σε σχέση με πέρυσι

Αυξήσεις που πλήττουν άμεσα την τσέπη του καταναλωτή σημειώνονται ήδη σε καφέ και βενζίνη, λόγω του νέου «τσουνάμι» ακρίβειας σε πλήθος προϊόντων.

Σύμφωνα με το Mega, ήδη στις καφετέριες οι αυξήσεις περνάνε στον καταναλωτή και οι τιμές έχουν «τσιμπήσει», με τον καφέ από 1,90€ να έχει πάει στα 2,30€ και σε ορισμένες περιπτώσεις στα 2,90€ για το take away, ενώ ο σερβιριζόμενος από 3,10€ στα 3,60€.

Οι αυξήσεις δεν είναι ίδιες σε όλα τα μαγαζιά. Τα λειτουργικά κόστη και ο ανταγωνισμός επηρεάζουν, όμως οι καταστηματάρχες λένε πως οι αυξήσεις στα καύσιμα έχουν ανεβάσει όχι μόνο τον καφέ, αλλά και τα αναλώσιμα.

Ενδεικτικά, μια χιλιάδα καλαμάκι σε σελοφάν έκανε 3 ευρώ και σήμερα τα οικολογικά φτάνουν στα 14,40 ευρώ, ενώ στα καπάκια ποτηριού η 100άδα έκανε 1,20 ευρώ και τώρα 4,40 ευρώ, την ώρα που αναμένεται να ανέβει και το μεγαλύτερο κόστος που είναι το ποτήρι του καφέ.

Την ίδια ώρα και η βενζίνη καταγράφει μεγάλη αύξηση. Ειδικότερα, πέρυσι τον Σεπτέμβριο πλήρωνε 71,50 ευρώ, ενώ φέτος πληρώνει 84 ευρώ. Δηλαδή 12,50 ευρώ περισσότερα.

Στο πετρέλαιο κίνησης, πέρυσι τον Σεπτέμβριο πλήρωνε 57,50 ευρώ, ενώ φέτος 69,50 ευρώ, με την αύξηση να φτάνει στα 12 ευρώ.

Οι αισιόδοξοι περίμεναν ίσως πως αυτές οι υπέρογκες αυξήσεις θα έβαζαν ένα φρένο, όμως φαίνεται πως έκαναν λάθος.

Η Ελλάδα σήμερα σύμφωνα με στοιχεία του newsauto έχει την τέταρτη ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρώπη. Με μέση τιμή 1,682 ευρώ το λίτρο πίσω μόνο από τη Φινλανδία (1,683€), τη Νορβηγία (1,739€) και την Ολλανδία (1,842€).

Στον αντίποδα, η φθηνότερη τιμή της αμόλυβδης είναι της Ρωσίας (0,576€) και της Λευκορωσίας (0,700€), ενώ σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται και στην Τουρκία (0,793€).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)