Παυλάκης: Καθολικός εμβολιασμός για να ξεπεράσουμε την πανδημία
Ο ιατρός και καθηγητής Γιώργος Παυλάκης υποστηρίζει ότι οι σχολικές τάξεις θα έπρεπε να λειτουργούν με συσκευές καθαρισμού αέρα

«Για να τελειώσουμε με τον κορονοϊό θα πρέπει να γίνει καθολικός εμβολιασμός», δήλωσε ο ιατρός και καθηγητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στο MEGA, είπε ότι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία προσβάλει και παιδιά, καλπάζει στη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο και υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να μπει ένα τέλος στην πανδημία του κορονοϊού είναι ο καθολικός εμβολιασμός. «Δεν σταματάει 100% τον κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα, σκοτώνει όμως σε βάθος χρόνου την επιδημία», είπε προσθέτοντας ότι «Σε πολλούς ανθρώπους η τρίτη δόση είναι αναγκαία τώρα».

Φυσικά σχολίασε και το άνοιγμα των σχολείων. «Το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά», υπογράμμισε και συνέστησε τεράστια προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί το περσινό σκηνικό με τα κλειστά σχολεία. «Όταν αρχίζει η πραγματική μάχη, όλα τα σχέδια πάνε στην άκρη. Καλά κάνουν και τα σκέφτονται οι επιτροπές και το υπουργείο Υγείας, αλλά χρειάζονται και τα υπόλοιπα. Ένα πράγμα που δεν έχει γίνει συνείδηση είναι ο καθαρός αέρας στις τάξεις», τόνισε και είπε πως οι τάξεις θα έπρεπε να λειτουργούν με συσκευές καθαρισμού.

Τέλος, ο Γ. Παυλάκης απέδωσε στην παραπληροφόρηση την ευθύνη για τη συνέχιση της πανδημίας.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα και χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι. Αυτό που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να δίνουμε βήμα σε άτομα που σαμποτάρουν την παγκόσμια προσπάθεια κατά του κορονοϊού. Να μην φιλοξενούμε απόψεις που είναι προφανή ψέματα. Δεν πρέπει τα μέσα να συνεχίσουν να το κάνουν, γιατί είναι πιασάρικο και εύκολο να έχει κανείς δύο μονομάχους. Αυξάνει την ακροαματικότητα… Οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές. Η παραπληροφόρηση είναι λάθος», είπε. 
 

Δείτε το βίντεο 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa.jpg
Ασύλληπτο! Διευθύντρια σχολείου χτύπησε εκπαιδευτικό παρουσία μαθητών αλλά και της Σχολικής Συμβούλου 
Εκπαιδευτικός δέχθηκε επίθεση από τη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Ερέτριας
Ασύλληπτο! Διευθύντρια σχολείου χτύπησε εκπαιδευτικό παρουσία μαθητών αλλά και της Σχολικής Συμβούλου 
αχαρνες
Ένα σχολείο σε “προσωρινή εξορία”: Ένας χρόνος χωρίς λύση για το 6ο και 12ο Δημοτικό Αχαρνών
Φωνές από την τάξη και την αυλή: “Δεν ζητάμε προνόμια, ζητάμε σχολείο”
Ένα σχολείο σε “προσωρινή εξορία”: Ένας χρόνος χωρίς λύση για το 6ο και 12ο Δημοτικό Αχαρνών