Σεισμός
Στις τελευταίες σεισμικές δονήσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο σεισμολόγος Ευθύνης Λέκκας

Για την σεισμική δόνηση που έγινε χθες ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (12/09) μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε για το σεισμό πως «δεν φοβίζει» αλλά «το παρακολουθούμε». Σημείωσε πως «μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας δεν έχουμε εστίες σεισμών (…)» γιατί το λεκανοπέδιο «είναι μια λιγότερο σεισμική περιοχή».

Ο συγκεκριμένος σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν μεταξύ Νέας Ιωνίας και Αχαρνών, σχετίζεται σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, είτε με προέκταση του μεγάλου ρήγματος της Πάρνηθας ή προήλθε από το ρήγμα της Πεντέλης. «Πάντως σε κάθε περίπτωση επειδή είναι δύσκολο τα ρήγματα να διαχυθούν στον αστικό ιστό, θεωρούμε ότι η εξέλιξη είναι πολύ καλή, και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα στις περιοχές της Νίσυρου, της Θήβας και της Κρήτης, είπε πως «παρακολουθούνται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον (...)».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
Πότε ένας εκπαιδευτικός ή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδίκαιη αργία
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
axiologisi-ekpaideftikon
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας
Aρχίζει η αξιολόγηση και των μονίμων εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα - Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν οι σχολικοί...
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας