Καθηγητές Φυσικής Αγωγής
Τι θα ισχύει για τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους

Αυστηρότερα θα είναι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που θα ισχύουν από την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μόνο οι εμβολιασμένοι και οι έχοντες νοσήσει εντός εξαμήνου θα έχουν πρόσβαση, επιδεικνύοντας το ανάλογο πιστοποιητικό, το οποίο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης νομιμοποιείται να ζητά στην είσοδο και να κάνει ταυτοπροσωπία μέσω της εφαρμογής «Covid Free App».

Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση έχοντας αρνητικό rapid test 48 ωρών, αλλά είναι στην διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε επιχείρησης να δέχεται αν το επιθυμεί μόνο εμβολιασμένους στο χώρο της.

Τι θα ισχύει για τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους

Συγκεκριμένα:

Κλειστοί χώροι εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες): θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση

Κλειστά και ανοικτά γήπεδα: θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση. Και στις δύο περιπτώσεις θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο με την εφαρμογή Covidfree App.

Κλειστοί χώροι θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων: θα λειτουργούν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid test αντιγόνου εντός 48 ωρών.

Για όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης έχει δικαίωμα βάσει του νόμου να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικών τεστ που προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και σε όλους τους ανοικτούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vivlio
Από πού προέρχεται η λέξη «τσέπη» – Η αρχαία ελληνική της ρίζα και η τουρκική επιρροή
Η καθημερινή λέξη που χρησιμοποιούμε όλοι έχει ξένη προέλευση, ενώ η ελληνική της μορφή χάθηκε με το πέρασμα των αιώνων
Από πού προέρχεται η λέξη «τσέπη» – Η αρχαία ελληνική της ρίζα και η τουρκική επιρροή
chatgpt
«Οι μαθητές μου χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και δεν με ανησυχεί» λέει ο καθηγητής του Columbia
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν απειλεί τη μόρφωση — αλλάζει τον τρόπο που μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε και δημιουργούμε. Οι μαθητές δεν διαβάζουν λιγότερο· απλώς...
«Οι μαθητές μου χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και δεν με ανησυχεί» λέει ο καθηγητής του Columbia