Αυξήσεις στη ΔΕΗ φέρνουν διεύρυνση δικαιούχων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο
Στο «τραπέζι» η διεύρυνση των κριτηρίων εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στους ευάλωτους καταναλωτές

Σειρά εναλλακτικών μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στους ευάλωτους καταναλωτές εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. προκειμένου οι τελικές αποφάσεις να οριστικοποιηθούν εντός της εβδομάδας και να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται η διεύρυνση των κριτηρίων εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ που διασφαλίζει χαμηλότερες χρεώσεις για τους οικονομικά αδύναμους καταναλωτές, ενώ στα στα μέτρα που διερευνώνται για τη χρηματοδότηση του μέτρου περιλαμβάνεται η διοχέτευση μέρους των εσόδων από τους πλειστηριασμούς των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα χωρίς να διακυβεύεται η βιωσιμότητα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών όπου καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την πώληση των δικαιωμάτων.

Εξετάζεται, επίσης, να προεξοφληθεί το όφελος από τη διασύνδεση της Κρήτης, που ελαφρύνει τον λογαριασμό των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, αν και με μικρότερες πιθανότητες υλοποίησης καθώς τα σχετικά μεγέθη δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ η τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε θεαματικά, στα 113,4 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιούλιο έναντι 62-64 ευρώ που ήταν στην αρχή του χρόνου ενώ πέρυσι, λόγω της πανδημίας είχε πέσει κάτω και από τα 40 ευρώ. Τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, που επιβαρύνει το κόστος παραγωγής κυρίως των λιγνιτικών αλλά και των μονάδων φυσικού αερίου, έφθασαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους στα 52 ευρώ ανά τόνο έναντι 22-27 πέρυσι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»