Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ηλεκτρονική δημοπρασία έργων από νεαρούς καλλιτέχνες της οποίας τα έσοδα θα δοθούν για τους πυρόπληκτους

Οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη, είναι οι εμπνευστές του εγχειρήματος «doyourPart» που ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την τέχνη τους για καλό σκοπό.

Πρόκειται για μια e-δημοπρασία που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 μέσα από την ιστοσελίδα www.doyourpart.gr.

Πιο συγκεκριμένα δημοπρατούνται περισσότερα από 70 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του IB της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Επιπλέον, τη φετινή χρονιά διατίθεται ένα σχέδιο του διακεκριμένου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ευγενική παραχώρηση του οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions.

alexandros_drakinos_panagiotis_therianos.jpg

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα και τη προσπάθεια #mazisynexizoume για τη στήριξη και ανάκαμψη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Οι δύο νέοι μιλάνε γι’ αυτό τους το εγχείρημα και νιώθουν πολύ χαρούμενοι που μέσα από την τέχνη βοηθούν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Για δεύτερη χρονιά είστε δίπλα στα παιδιά που «αγκαλιάζει» η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η εποχή του covid-19 εσείς διοργανώνετε το «do your Part», θα μας πείτε λίγα λόγια για το φετινό εγχείρημα;

«Οι συνθήκες της πανδημίας σίγουρα εξακολουθούν να προσαρμόζουν τον τρόπο που συνεργαζόμαστε όλοι, ωστόσο στη φετινή υλοποίηση του «doyourpART» διατηρούμε το σχεδιασμό που παρουσιάστηκε και πέρυσι. Πρόκειται για μια e-δημοπρασία έργων τέχνης φιλοτεχνημένων από μαθητές και αποφοίτους του τμήματος Visual Arts του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Η δημοπρασία θα λάβει χώρα 12-19 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας www.doyourpart.gr. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ξεχωριστή «πινελιά» στο φετινό εγχείρημα αποτελεί η ευγενική χειρονομία του οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions να παραχωρήσει προς διάθεση στη δημοπρασία μας ένα σχέδιο του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε πολύ εκ μέρους όλης της ομάδας για αυτή την εξέχουσα συνεισφορά».

Έχετε συσπειρώσει πολλούς συνομηλίκους σας καλλιτέχνες σε αυτόν τον σκοπό. Πόσοι είναι; Και πως αισθάνονται που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία;

«Συνολικά στα δύο αυτά χρόνια έχουν συνεισφέρει εικαστικά στο «doyourpART» πάνω από 50 καλλιτέχνες. Τα έργα τους κι η δημιουργική τους προσφορά είναι το θεμέλιο όλης της προσπάθειάς μας και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για άλλη μια φορά που έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία τόσο θερμά. Μάλιστα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε αρκετούς περσινούς συμμετέχοντες να «επιστρέφουν» για ακόμα μια φορά στο εγχείρημα με όρεξη να συνεχίσουν να προσφέρουν. Μιλώντας μαζί τους στη διάρκεια όλου του project, μας εκφράζουν ότι αισθάνονται μεγάλη χαρά που έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτό που αγαπούν να δώσουν χαρά κι ελπίδα και σε συνανθρώπους τους, καθώς παράλληλα ενώνουν τις δυνάμεις τους και με άλλους καλλιτέχνες, γεγονός που κάνει τη συνεργασία πολύ εποικοδομητική εμπειρία».

kollaz_ergon_gia_dt.jpg

 Πόσα έργα θα θέσετε φέτος προς δημοπρασία;

«Αυτή τη στιγμή, τα έργα που έχουμε συγκεντρώσει είναι περίπου 70. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ανταπόκριση των καλλιτεχνών μας είναι μεγάλη κι είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι κι ευγνώμονες για αυτό. Έτσι, αναμένουμε ο τελικός αριθμός να κυμανθεί εκεί αλλά μέχρι την έναρξη της δημοπρασίας στις 12 Σεπτεμβρίου, εξακολουθούμε να κρατούμε τη λίστα ανοιχτή και να είμαστε σε επαφές για την υποδοχή ορισμένων ακόμα έργων».

Στόχος ποιος είναι;

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε το κίνητρο στους νεαρούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έχοντας πηγή έμπνευσης την κοινωνική προσφορά και την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να σταθεί δίπλα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Ειδικότερα τη φετινή χρονιά, σκοπός μας είναι μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν να διατεθεί στη πρωτοβουλία της Ένωσης #mazisynexizoume για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού».

 Πώς μπορεί κανείς να δει τα έργα σας και ποια είναι η διαδικασία για να «διεκδικήσει» κάποιο από αυτά;

«Μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο όλων των έργων προς διάθεση στην ιστοσελίδα μας όπου παρατίθενται αναλυτικότερα και πληροφορίες υλικών και διαστάσεων για το καθένα. Ο κατάλογος αυτός ενημερώνεται σε συνεχή βάση ενώ παράλληλα φωτογραφικό υλικό από τα έργα και τη δημιουργική διαδικασία εκτίθεται και στο λογαριασμό του doyourpART στο Instagram (@doyourp_art2021).

Σχετικά με τη συμμετοχή στη δημοπρασία, θα συναντήσετε λεπτομερώς τις οδηγίες στην αρχική σελίδα του website. H διαδικασία είναι απλή, συνοπτικά: κάνετε εγγραφή ως χρήστες της ιστοσελίδας με την επιλογή Login > Sign-up, βλέπετε τα διαθέσιμα έργα και επιλέγετε αυτό ή αυτά που σας ενδιαφέρουν. Βλέπετε την τρέχουσα υψηλότερη προσφορά  που έχει γίνει για το κομμάτι και γράφετε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Πατώντας στην συνέχεια την επιλογή “Place your bid”, κατοχυρώνετε τη δική σας προσφορά. Παρακολουθείτε την εξέλιξη της δημοπρασίας για το έργο: εάν η δική σας προσφορά  είναι η υψηλότερη στη λήξη της προθεσμίας, το έργο θα είναι δικό σας».

me_fonto_ta_erga.jpg

 Τέλος, αν ο κόσμος χωρούσε σε μια ζωγραφιά πως θα ήταν αυτή;

«Αν έχουμε μάθει κάτι στο doyourpART είναι ότι δεν μπορούμε να βάζουμε όρια στην τέχνη και το τι μπορεί να καταφέρει. Ωστόσο, νομίζουμε ότι θα ήταν αδύνατον ο κόσμος να χωρέσει όλος σε μια και μοναδική ζωγραφιά ίσως όμως να ήταν και μάταια μια τέτοια προσπάθεια, αφού το σπουδαιότερο μάλλον είναι ότι σε κάθε μια ζωγραφιά, όσο μεγάλη ή μικρή, μπορούν να εκφραστούν χιλιάδες διαφορετικοί κόσμοι με τη ματιά του καθενός από εμάς».

Πληροφορίες για το do your pART»!

Η e-δημοπρασία έργων τέχνης με τίτλο «do your pART», μια πρωτοβουλία αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη, στηρίζει την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για δεύτερη συνεχή χρονιά! Οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη, είναι οι εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος που ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την τέχνη τους για καλό σκοπό.

Πρόκειται για μια e-δημοπρασία που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 μέσα από την ιστοσελίδα www.doyourpart.gr. Δημοπρατούνται περισσότερα από 70 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του IB της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά διατίθεται ένα σχέδιο του διακεκριμένου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ευγενική παραχώρηση του οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions στον οποίο εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα και τη προσπάθεια #mazisynexizoume για τη στήριξη και ανάκαμψη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

ergo_gkika.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Μετρό - ΜΜΜ
Μετρό: Κλειστός από τις 11:00 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»
Κλειστός θα είναι για κάποιες ώρες ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο στο κέντρο...
Μετρό: Κλειστός από τις 11:00 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»