Εμβόλιο κορονοϊού
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αλήθεια» της Καρδίτσας, διοικητική υπάλληλος του Κ.Υ. έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς για COVID-19 πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Αλήθειας», διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και όταν ήταν στη βάρδια της έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκαν κάποια έγγραφα που συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος, τα οποία δεν έφεραν όπως προβλέπεται υπογραφή και σφραγίδα γιατρού.

Ένα σημαντικό στοιχείο που έχει προκύψει από την έως τώρα διερεύνηση της υπόθεσης είναι ότι η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες έκλειναν ραντεβού για το εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπως όλα δείχνουν σε συνεννόηση με την υπάλληλο, η οποία έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και τσέκαρε τον «μαϊμού» εμβολιασμό χωρίς οι συγκεκριμένοι πολίτες να εμφανιστούν καν στο Κέντρο Υγείας.

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης εξήγησε πως «έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που υπάρχουν για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στις νόμιμες διαδικασίες». Ο ίδιος περιέγραψε και τον τρόπο που εντοπίστηκε η έκδοση των εικονικών πιστοποιητικών, τονίζοντας ότι εξελίσσονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα Κέντρα Υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές, έτσι ώστε να εντοπιστούν τυχόν παρατυπίες. «Δεν έγινε τυχαία η αποκάλυψη. Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων» υπογράμμισε ο κ. Σερέτης, ενώ το κουβάρι των αποκαλύψεων στον Παλαμά Καρδίτσας άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκαν οι πλαστές εγγραφές για τα συγγενικά πρόσωπα της υπαλλήλου, ενώ ερευνάται αν και η ίδια έχει τελικά εμβολιαστεί στην πραγματικότητα, παρότι απασχολούνταν σε μια τόσο κρίσιμη εμβολιαστική δομή.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας, ωστόσο, έχουν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί 40.000 πολίτες, όταν η πόλη αριθμεί 6.000 μόνιμους κατοίκους, έχοντας κινητοποιήσει τις διωκτικές Αρχές για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκτεταμένου κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης