Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Δεν έχει τέλος το ρατσιστικό παραλήρημα στην πόλη της Καλαμπάκας - «Όχι κατά πλειοψηφία» με 17 Όχι και 5 Ναι

Δεν θα περάσει τελικά από τα Μετέωρα, το καλλιτεχνικό δρώμενο της «Μικρής Αμάλ», που περπατάει σε 70 ευρωπαϊκές πόλεις για να αναδείξει ιστορίες προσφυγόπουλων.

Οι τοπικοί άρχοντες «έκρυψαν» πίσω από την πανδημία και τα μέτρα προστασίας τις ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αιτιάσεις τους, όπως ότι πρόκειται για «μουσουλμάνα κούκλα» και «ισλαμικό ομοίωμα», και είπαν «όχι» στην Αμάλ, με τον δήμαρχο Θεόδωρο Αλέκο να τονίζει ότι τα Μετέωρα «είναι θρησκευτικός προορισμός».

Ειδικότερα, σε συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας 23/8, που ανέδειξε το το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σχετικά με την «Αίτηση για το καλλιτεχνικό έργο “The Walk” (μαριονέτα Αμάλ) – άδεια πεζοπορίας και κινηματογράφησης στη θέση Μεσοχώρι στο Καστράκι», «Όχι κατά πλειοψηφία» με 17 όχι και 5 ναι.

Ο «σοβαρότερος»- όπως αναφέρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του δήμου- λόγος για να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση ήταν η πανδημία, καθώς σύμφωνα με τον δήμο Μετεώρων θα αποτελούσε εστία μετάδοσης του κορονοϊού.

Αντίθετα η μεγαλύτερη ένσταση που φάνηκε να υπάρχει επί του θέματος ήταν η «προέλευση» της Αμάλ και οι «πραγματικές προθέσεις» των διοργανωτών του έργου.

Οι «φωνές», οι οποίες αντιδρούν, κάνουν λόγο για «μουσουλμάνα κούκλα» και για «ισλαμικό ομοίωμα» που λειτουργεί ως «δόλωμα» των ΜΚΟ με σκοτεινά κίνητρα.

«Είμαστε θρησκευτικός προορισμός», λέει ο δήμαρχος Καλαμπάκας - Μετεώρων

Το GRTimes.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο, ο οποίος παρά τις αντιδράσεις, επανέλαβε την αρχική τοποθέτησή του, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλέκος είχε δηλώσει: «Ανησύχησα όταν έμαθα από τα τοπικά μέσα για τον ερχομό της Αμάλ, γιατί ένα ομοίωμα μουσουλμάνας κόρης έρχεται στην περιοχή μας. Για λόγους θρησκευτικούς, επειδή είμαστε μια περιοχή όπου βρίσκονται τα Μετέωρα, η μοναστηριακή πολιτεία, η πόλη και ο δήμος μας είναι θρησκευτικός προορισμός, είμαστε αντίθετοι στο να έρθει η συγκεκριμένη μουσουλμάνα κούκλα».

Ενώ πρόσθεσε πως: «Ο δήμαρχος πρέπει να προσέχει την υγεία των δημοτών του και η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη λόγω έξαρσης των κρουσμάτων, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να γίνει μια τέτοια εκδήλωση». Ξεκάθαρος ήταν όμως ο κ. Αλέκος στο ότι «ο ίδιος, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και η πολίτες της Καλαμπάκας δεν είναι ρατσιστές και μισαλλόδοξοι όπως χαρακτηρίστηκαν από μέσα ενημέρωσης και τοπικούς φορείς τις προηγούμενες ημέρες όταν πήρε  δημοσιότητα το θέμα».

Σε ερώτηση για την άποψη μέρους της τοπικής κοινωνίας αλλά και μελών του δημοτικού συμβουλίου ότι η κούκλα Αμάλ είναι ένα είδος… “δούρειου ίππου” και ότι πίσω της κρύβονται υπόγεια συμφέροντα ΜΚΟ, ο δήμαρχος είπε πως είναι ενήμερος για τις συγκεκριμένες απόψεις, αλλά δεν θα ήθελε να τις σχολιάσει.

Σημειώνεται ότι η Αμάλ είναι μία κούκλα 3,5 μέτρων, δημιουργία της διακεκριμένης ομάδας Handspring Puppet Company και αντιπροσωπεύει όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους. 

Η μικρή Αμάλ θα ταξιδέψει περισσότερα από 8.000 χλμ, μεταφέροντας το μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε». Η «μικρή Αμάλ» μπορεί να διανύσει 8.000 χλμ. και να περάσει από 70 πόλεις μέχρι τον τελικό της προορισμό ανάμεσά τους και τα γειτονικά, στην Καλαμπάκα, Τρίκαλα αλλά η μόνη αντίσταση που συνάντησε μέχρι στιγμής ήταν το στοπ του δήμου Μετεώρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Μεγάλη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας
Η ελπίδα ξαναγεννιέται. Η ουσία της πολιτικής επιστρέφει. Η αντιπαράθεση των ιδεών και ο πολιτικός διάλογος επιζητούν το ρόλο της στην κεντρική σκηνή...
Μεγάλη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας
PRWPAIDEIA
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Δείτε τις πέντε προτάσεις της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. για την αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου
Σεξουαλική κακοποίηση: Η μαθήτρια έφτασε στο σημείο να αυτοτραυματίζεται - Τι αναφέρει στην γνωμάτευσή του ο παιδοψυχίατρος
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου