Αναστέλλονται οι άδειες των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου
Aris Oikonomou/SOOC
Αναστέλλονται όλες οι άδειες των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ - Ενόψει της έναρξης των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας

Με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ανακαλούνται οι άδειες προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ από τις διακοπές τους θα επιστρέψουν και οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σε έγγραφο που αποστέλλουν ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής του κ. Βασίλης Κοντοζομάνης ζητούν την ανάκληση όλων των κανονικών αδειών του προσωπικού που απασχολείται στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά/Τοπικά Ιατρεία καθώς και τον Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) από 1η/9 έως και νεωτέρας.

H εν λόγω απόφαση αποσκοπεί στη σωστή λειτουργία του Συστήματος Υγείας ενόψει του 4ου κύματος πανδημίας αλλά και των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών. 

Αντιδράσεις από τους υγειονομικούς

Η συγκεκριμένη απόφαση ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από την ΠΟΕΔΗΝ. Ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος σε μήνυμά του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Είναι το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης κάλυψης των κενών των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και οι ασθενείς με καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».

Δείτε το έγγραφο: 

screenshot_1.png

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα