fotia pyrkagia vilia
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη», σημειώνει ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας - Η κατάσταση στα Βίλια έγινε ανεξέλεγκτη μετά τις 3 το μεσημέρι

Για πολύ δύσκολες ώρες κάνει λόγο ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια που μαίνεται ανεξέλεγκτο«Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όλη η αγωνία πλέον έχει να κάνει με τα αν καταφέρουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης να την κρατήσουν έξω από τα Βίλια και να μην μπει στην πόλη, την οποία όμως έχει πλησιάσει αρκετά κοντά.

Οι δυνάμεις του δήμου συμπράττουν μαζί με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, ενώ έχουν κινητοποιηθεί λεωφορεία, για την περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η κατάσταση πήρε άσχημη και ανεξέλεγκτη τροπή μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και έγινε δυτικός. Σε αυτό ακριβώς στάθηκε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χρήστος Στάθης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε:

«Η αποτελεσματικότητα μετά το μεσημέρι, χάλασε την προσπάθεια των προηγούμενων ωρών, η οποία είχε κρατήσει την πυρκαγιά μακριά από τα Βίλια». Και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη».

Για πολύ δύσκολες καταστάσεις έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Η μεγάλη προσπάθεια επικεντρώνεται στο να οριοθετηθεί η φωτιά μέχρι να βραδιάσει, πριν δηλαδή σταματήσουν να επιχειρούν οι εναέριες δυνάμεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Ανεστίδης
«Βόμβα» Ανεστίδη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βουλευτής της ΝΔ μου υπέδειξε πώς να εισπράττω fake επιδοτήσεις»
Η καταγγελία του αγροτοσυνδικαλιστή για το «κόλπο» με το Εθνικό Απόθεμα, η απάντηση του Θεοφάνη Παππά και η δικαστική έρευνα για τις 122.000 ευρώ
«Βόμβα» Ανεστίδη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βουλευτής της ΝΔ μου υπέδειξε πώς να εισπράττω fake επιδοτήσεις»