fotia pyrkagia
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Γορτυνία οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις - Χωρίς σημαντική αναζωπύρωση η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στη Γορτυνία εξακολουθούν να δίνουν οι ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να σταματήσουν την επέκτασή τους πριν λάβουν διαστάσεις και γίνουν απειλητικές για κατοικημένες περιοχές. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν εστίες φωτιάς, σημειώθηκαν γύρω από τις περιοχές Καλλιάνι, Καστράκι, Νεοχώρι, Πυρρί και Λιβαδάκι.

Στο Καλλιάνι δόθηκε νωρίτερα εντολή εκκένωσης.

Παράλληλα, τα εναέρια μέσα θα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι την δύση του ήλιου.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος«έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να φθάσουν μέχρι τα 5 μποφόρ, και αυτό δεν είναι καλό».

Παράλληλα, μηχανήματα έργου έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά στο όρος Μαίναλο.

Επίσης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αρκετοί κάτοικοι των οικισμών, που έχουν εκκενωθεί προληπτικά, έχουν επιστρέψει στις περιοχές τους και βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης, τόσο στις κατοικημένες περιοχές, όσο και κοντά στο οδικό δίκτυο, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά».

Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί από τους οικισμούς, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «φιλοξενούνται με μέριμνα του δήμου Γορτυνίας σε ξενώνες και στην περιοχή Τρόπαια».

Ακόμη, όπως πρόσθεσε «η περιφέρεια είναι σε συνεννόηση με τον δήμο της Τρίπολης, ώστε, αν χρειαστεί, να φιλοξενηθούν στην πόλη».

Επίσης, είπε ότι «παραμένουν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση», συμπληρώνοντας ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για ζωοτροφές, αφού στην περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες».

Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανατολική Μάνη

Παράλληλα, στην Ανατολική Μάνη συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, χωρίς όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κάποια σημαντική αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις περιοχές Γέρμα και Σκαμνάκι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν άμεσα μία αναζωπύρωση, πριν αυτή προλάβει να πάρει διαστάσεις.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με περίπου 25 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ δύο αεροπλάνα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Επίσης το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και η αυτοδιοίκηση με υδροφόρες της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕΠΑ ειδική αγωγή
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Διαδραστική διαδικτυακή ενημέρωση σε υποψηφίους Πανελληνίων Εξετάσεων 2026

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Ελληνικού Μεσογειακού

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Διαδραστική διαδικτυακή ενημέρωση σε υποψηφίους Πανελληνίων Εξετάσεων 2026
Γιάννη Παναγόπουλου
Αντιμέτωπος με κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος
Μετά από νέα έρευνα που διενήργησε η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος βρέθηκαν μη δηλωθέντα ποσά άνω των 3 εκατ. ευρώ
Αντιμέτωπος με κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος
μαθητικός διαγωνισμός
«Τα Χρώματα της Βίας»: Μαθητές από τη Λήμνο σπάνε τη σιωπή για τον σχολικό εκφοβισμό
Μια συγκλονιστική δημιουργία από το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά που διεκδικεί τη διάκριση στον διαγωνισμό S.T.E.P. – Πώς μπορείτε να στηρίξετε την...
«Τα Χρώματα της Βίας»: Μαθητές από τη Λήμνο σπάνε τη σιωπή για τον σχολικό εκφοβισμό