Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
«Ας συστήσει λοιπόν η κυβέρνηση ένα υπουργείο προπαγάνδας κι ας εντάξει σε αυτό τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που προτιμούν να γλείφουν την κυβέρνηση, από το να ενημερώνουν και να προασπίζουν την αλήθεια. Γιατί η δημοσιογραφία αυτό το διττό στόχο πρέπει να έχει, ειδάλλως εκπίπτει σε πληρωμένη υπαλληλία» - Γράφει ο Βάλλας Θάνος

Εδώ και μέρες η χώρα μας βιώνει έναν περιβαλλοντικό εφιάλτη. Φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες και εξαιτίας της ολιγωρίας καθώς και της ανικανότητας της κυβέρνησης έχει συντελεσθεί ένα οικολογικό έγκλημα. Το περίφημο σχέδιο εκκένωσης έχει υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών.

Δε θα μιλήσω όμως για τις ευθύνες μιας ανεύθυνης και ανεπαρκούς κυβέρνησης που έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες υπό το βάρος της λαΐκής κατακραυγής. Άλλωστε κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει το μέγεθος της ευθύνης των κυβερνώντων και την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού. Εξαιρούνται οι έχοντες δεξιές παρωπίδες που προσπαθούν να βρουν σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας εκεί που δεν υπάρχουν. Για αυτούς ένα είναι το μήνυμα: Ο πιο αποσταθεροποιητικός παράγων αυτή τη στιγμή στη χώρα, είναι η ίδια της η κυβέρνηση.

Θέλω να αναφερθώ στο ρόλο των τηλεοπτικών καναλιών τα οποία εδώ και πάνω από μία εβδομάδα καλύπτουν τις φωτιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα. Κάθε μέρα παρακολουθώ την ζωντανή κάλυψη από το μέτωπο των πυρκαγιών από όλα τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια ,καθώς και από την κρατική τηλεόραση.

Με εξαίρεση ένα ιδιωτικό κανάλι, του οποίου μάλιστα δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση από φασιστοειδή, όλα τα υπόλοιπα, προεξαρχούσης της κρατικής τηλεόρασης παραπληροφορούν συστηματικά το κοινό. Παρουσιάζοντας το μαύρο ως άσπρο, κόβουν από τις ενημερώσεις τους οποιαδήποτε άποψη είναι αντίθετη στο κυβερνητικό αφήγημα των πετυχημένων εκκενώσεων. Φιμώνουν απροκάλυπτα τους απογοητευμένους και οργισμένους πυροπαθείς που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται κυριολεκτικά στάχτη μπροστά στα μάτια τους, όταν εκείνοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την απούσα κυβέρνηση.

Έπιασαν τόπο τα χρήματα που δόθηκαν στα κανάλια! Τέτοιου είδους και επιπέδου δημοσιογραφία όμως ταιριάζει σε άλλου είδους καθεστώτα! Σε πιο ανελεύθερα για να το θέσω ευγενικά. Σε καθεστώτα τύπου Τουρκίας π.χ, όπου όλοι σχεδόν οι δημοκρατικοί θεσμοί έχουν καταλυθεί κι όπου ο Ερντογάν λειτουργεί ως μονάρχης.

Ας συστήσει λοιπόν η κυβέρνηση ένα υπουργείο προπαγάνδας κι ας εντάξει σε αυτό τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που προτιμούν να γλείφουν την κυβέρνηση, από το να ενημερώνουν και να προασπίζουν την αλήθεια. Γιατί η δημοσιογραφία αυτό το διττό στόχο πρέπει να έχει, ειδάλλως εκπίπτει σε πληρωμένη υπαλληλία.

Δυστυχώς όμως σε αυτή τη χώρα που ζούμε οι δημοσιογράφοι δε στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, αλλά λειτουργούν ως υπήκοοι ενός αλαζόνα και αυτάρεσκου μονάρχη. Δυστυχώς για την αλήθεια και την ενημέρωση, σε αυτή τη χώρα υπάρχουν λίγοι δημοσιογράφοι και πολλοί υπαλληλίσκοι.

* εκπαιδευτικός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Μετρό - ΜΜΜ
Μετρό: Κλειστός από τις 11:00 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»
Κλειστός θα είναι για κάποιες ώρες ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο στο κέντρο...
Μετρό: Κλειστός από τις 11:00 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»