Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί-«Θα είναι η πυρκαγιά του αιώνα»
Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, Μηλιές, Τσαπουρνιά και Βασιλικά - «Θα είναι η πυρκαγιά του αιώνα» δηλώνει ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς

Στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού έχει φτάσει η φωτιά που ξεκίνησε εδώ και τέσσερις ημέρες από τη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, Μηλιές, Τσαπουρνιά και Βασιλικά.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς:

«Ξεκίνησαν σφοδροί άνεμοι. Εκκενώθηκαν τα χωριά Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτης, Μηλιές, Τσαπουρνιά και Βασιλικά. Εγκατέλειψα τελευταίος από την Κοκκινομηλιά και οι φλόγες ήταν στα υπόλοιπα σπίτια. Τα υπόλοιπα χωριά προς το παρόν δεν κινδυνεύουν. Πρόκειται για προληπτική εκκένωση, καθώς υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι και παιδιά. Οι κάτοικοι σε αυτά τα μέρη είναι συνηθισμένοι στις φωτιές, αλλά όχι σε κάτι έντονο» είπε ο κ. Κοντζιάς.

«Η φωτιά έχει ένα μέτωπο που καταλαμβάνει τα νότια σύνορα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Ο νότιος άνεμος έσπρωξε τη φωτιά βόρεια» πρόσθεσε και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή ο άνεμος γύρισε στα δυτικά και σπρώχνει τη φωτιά προς το Αιγαίο».

«Έχουμε δει πολύ μεγάλες πυρκαγιές. Η πυρκαγιά του 1977 θεωρείται από τους παλιούς η μεγαλύτερη που πέρασε ποτέ από την Εύβοια. Αυτό επαναλαμβάνεται 44 χρόνια μετά. Νομίζω θα είναι η ιστορική πυρκαγιά του αιώνα, ίσως και για τη χώρα», δήλωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

old-teacher
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet  δίνεται η δυνατότητα να κάνετε λήψη άμεσα της μηνιαίας βεβαίωσης αποδοχών
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"
Το βιβλίο της Ελένης Νικολαϊδου "Καλή πατρίδα, σύντροφε!" (από τις εκδόσεις Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας με πρόλογο-εισαγωγή του Προκόπη Παπαστράτη)...
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"