Βαρυμπόμπη: Μια ανάσα από τα ανάκτορα του Τατοΐου η πυρκαγιά
Μεγάλη η ανησυχία για τη Δροσοπηγή - Οι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία - Μήνυμα του 112 στους κατοίκους Κρυονερίου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Μαίνονται οι αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη, και η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στα ανάκτορα Τατοϊού, ενώ οι άνεμοι έχουν κατεύθυνση προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία, ωστόσο έχει ήδη σταλεί μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους. 

Παράλληλα αλλάζουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και με νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Κρυονερίου, οι κάτοικοι καλούνται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα ώστε να μην μπει στάχτη στις κατοικίες τους.

Όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ του OPEN Μήνα Καραμήτρου μεγάλο προβληματισμό προκαλεί το μέτωπο στην Κρυοπηγή, που βρίσκεται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Τα σημεία των αναζωπυρώσεων, είναι εξαιρετικά δύσβατα, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο των αντρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο.

Εντολή εκκένωσης της Ιπποκράτειου Πολιτείας και της Δροσοπηγής

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, πέντε ελικόπτερα καθώς επίσης και ένα αεροσκάφος. Άμεσα, οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Δροσοπηγής και της Ιπποκράτειου Πολιτείας με εντολή να μετακινηθούν προς Αφίδνες και Ωρωπό. 

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε πως η φωτιά επεκτείνεται, ενώ τόνισε πως η φωτιά στα Βασιλικά Κτήματα έφτασε δίπλα στα ανάκτορα. Η φωτιά καίει παρθένο δάσος, και πρόκειται για έκταση η οποία είχε διασωθεί από τους πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της πρώτης φωτιάς που είχε ξεσπάσει την Τρίτη 3 Αυγούστου.

«Η φωτιά πρέπει να ελεγχθεί και να σταματήσει εδώ, γιατί αν περάσει το δρόμο θα πάει προς Πάρνηθα», επεσήμανε και τόνισε πως είναι μεγάλο το μέτωπο. Ο ίδιος επεσήμανε πως το πύρινο μέτωπο είναι μακριά από τη Βαρυμπόμπη και προς ώρας δεν χρειάζεται να εκκενωθεί η περιοχή.
Η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας, έχει φτάσει στο πρώην Βασιλικό Κτήμα του Τατοΐου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, εξαπλώνεται συνεχώς, κινείται βορειοδυτικά έχει φτάσει μέσα στα βασιλικό κτήμα του Τατοΐου και όπως με ενημερώνουν από την πυροσβεστική βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί για να αποθηκευτούν τα αντικείμενα των ανακτόρων και κινείται με κατεύθυνση προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο Θεός να βάλει το χέρι του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττός. 

Αν και όπως είπε, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα (ελικόπτερα και καναντέρ), πρέπει οι δυνάμεις να ενισχυθούν περαιτέρω. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην περιοχή πνέει και άνεμος, ο οποίος παρόλο που δεν είναι πολύ δυνατός δυσχεραίνει την κατάσταση. 

Νωρίτερα εστάλη και μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να εκκενώσουν την περιοχή προς την Εθνική Οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής να κατευθυνθούν προς Αφίδνες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στα κάτωθι σημεία:

1. Λ. Κύμης από οδό ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
2. Κόμβος Βαρυμπόμπης – Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα Το Χάνι) στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
4. Τατοΐου από την Λ. Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
5. Λεωφόρος Κρυονερίου από την συμβολή της με την οδό ανοίξεως στο ρεύμα προς νεκροταφείο.
6. Ιπποκράτους από την συμβολή της με την οδό Αριστογείτονος.
7. Ε.Ο. Μαλακάσας σκάλας Ωρωπού από την συμβολή της με την οδό Καβάφη.
8. Πάρνηθος από την συμβολή της με την οδό Αγίας Τριάδος.
9. Δροσοπηγής από το ύψος της Ν. Ε. Ο. Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Δροσοπηγή.
10. Τατοΐου από την συμβολή της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.

Πατούλης: «Θα χρειαστούμε εναέρια και επίγεια μέσα»

«Θα χρειαστούμε εναέρια και επίγεια μέσα, σε μια μεγάλη φωτιά που πρέπει να τεθεί το συντομότερο υπό έλεγχο», επεσήμανε από την πλευρά του Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. «Θεωρώ ότι η τα μέτωπα της Δροσοπηγής και της Ιπποκράτειου Πολιτείας είναι σοβαρά», επεσήμανε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα