Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά - Εκκένωση έξι οικισμών
Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στα Δυτικά της Λίμνης Εύβοιας- Την κήρυξη της περιοχής της δημοτικής ενότητας Ελυμνίων στην Εύβοια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός

Κάνεις πλέον δεν μπορεί να εκτιμήσει προς τα πού θα κινηθεί η φωτιά πάνω από τη Λίμνη της Εύβοιας καθώς έχει αναπτύξει πολλά και επικίνδυνα μέτωπα και κινείται και σε διαφορετικές κατευθύνσεις αφού έχει αναπτύξει μέτωπα που φτάνουν από το Ρετσινόλακκο στο Μουρτιά και από εκεί φτάνει στα όρια της Δάφνης.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης - Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνει έκκληση για ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων. «Η κατάσταση είναι τραγική. Κάνω έκκληση όσο είναι το φως της μέρας για την ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων καθώς καίγονται περιουσίες, καίγονται σπίτια, κινδυνεύουν άνθρωποι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα της φωτιάς - Εκκενώνονται χωριά

«Είναι πολύ επικίνδυνη η φωτιά δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμη καμία εκτίμηση παρά μόνο προληπτικά να εκκενώσουμε τους οικισμούς Ρετσινόλακκο και Μουρτιά, όπως και άλλες εγκαταστάσεις βόρεια της Λίμνης οι οποίες κινδυνεύουν μεταξύ των οποίων και κατασκηνώσεις καθώς τα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος στο τέλος της mini σύσκεψης για την ασφαλή εκκένωση των οικισμών μετά την εισήγηση που έκανε η Πυροσβεστική.

Η δημοτική Αρχή αλλά και περιπολικά της Αστυνομίας προσπαθούν να συντονίσουν την κατάσταση να συγκεντρωθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και να απομακρυνθούν ενώ ήδη παίρνονται μέτρα ακόμη και για τις κατοικίες που υπάρχουν στις παρυφές της Λίμνης καθώς υπάρχει μέτωπο το οποίο κινείται απειλητικά και προς τα πρώτα σπίτια στη Λίμνη.

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η δημοτική ενότητα Ελυμνίων στην Εύβοια, ζήτησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Την κήρυξη της περιοχής της δημοτικής ενότητας Ελυμνίων στην Εύβοια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καθώς η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και χρειάζεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούν στα πολλαπλά και διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς, ήδη «εκκενώθηκαν προληπτικά και με ασφάλεια τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές». Αυτή τη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης- Αγίας 'Αννας.

«Μαζί με την Πυροσβεστική και τις εναέριες δυνάμεις δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς" δηλώνει ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός που βρίσκεται επιτόπου και μάλιστα σημειώνει πως «δυστυχώς ήδη έχει συντελεστεί άλλη μία τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς η φωτιά καθώς η φωτιά αποτεφρώνει ένα μοναδικό παρθένο πευκοδάσος». 

Αποτυπώνοντας τις κρίσιμες και συγχρόνως δραματικές στιγμές για την περιοχή, ο περιφερειάρχης σημειώνει ακόμα, ότι «αυτές τις ώρες δίδεται απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους για να προστατευτούν οι άνθρωποι και να περιοριστεί η καταστροφή στις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον». 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω