ΑΣΕΠ: Ποιες είναι οι 7 προκηρύξεις που διορίζουν στο Δημόσιο
Ποιοι είναι οι νέοι ΚΑΔ επιχειρήσεων που εντάσσονται στο μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (επίδομα 534 ευρώ) για τις αναστολές του Αυγούστου

Στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας (επίδομα 534 ευρώ) για τον Αύγουστο, μπορούσαν να το αξιοποιήσουν, σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μόνο οι επιχειρήσεις - εργοδότες στους κλάδους οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους, υπηρεσίες παιδότοπου και υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις.

Με νέα ανακοίνωση, για τον μήνα Αύγουστο 2021, εντάσσονται στο μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και οι επιχειρήσεις – εργοδότες οι οποίες έχουν ΚΑΔ 77.39.19.03 και 79.90.32. Οι επιχειρήσεις αυτές θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31η .3.2021. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Για τις ανωτέρω επιχειρήσεις το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Αύγουστο από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021. 

Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα από 2 έως και 4 Αυγούστου 2021 υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Αύγουστο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως και 4 Αυγούστου 2021.

Από 5 Αυγούστου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων.

Πίνακας Κωδικών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) - Χωρίς επιτρεπόμενες δραστηριότητες πανελλαδικά

82.30Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
88.10.11Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους
93.29.19.05Υπηρεσίες παιδοτόπου
94.99.16Υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων, σε περίπτωση πενταψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων, κ.ο.κ.

Διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει το όριο των 16 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως, ούτε το κριτήριο τζίρου.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις περιπτώσεις που πρέπει να εξυπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ναυάγιο
Ναυάγιο 500 ετών στα βάθη της Μεσογείου: Εμπορικό πλοίο βρέθηκε σχεδόν άθικτο στα 2.500 μέτρα
Η εντυπωσιακή ανακάλυψη ανοιχτά της νότιας Γαλλίας ρίχνει νέο φως στο μεσογειακό εμπόριο της Αναγέννησης και αλλάζει τα δεδομένα της υποβρύχιας...
Ναυάγιο 500 ετών στα βάθη της Μεσογείου: Εμπορικό πλοίο βρέθηκε σχεδόν άθικτο στα 2.500 μέτρα
προαστιακός
Τραγωδία στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 50χρονος που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό
Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, λίγα μέτρα πριν τον σταθμό – Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια
Τραγωδία στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 50χρονος που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό
tramp_8.jpg
Αινιγματικές δηλώσεις Τραμπ για πλήγμα στη Βενεζουέλα – Σενάρια για πρώτη χερσαία επίθεση
Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για «καταστροφή προκυμαίας» χωρίς λεπτομέρειες, την ώρα που Ουάσιγκτον και Πεντάγωνο σιωπούν
Αινιγματικές δηλώσεις Τραμπ για πλήγμα στη Βενεζουέλα – Σενάρια για πρώτη χερσαία επίθεση
asep_192.jpg
ΑΣΕΠ: Ανατροπή «σεισμός» στις προσλήψεις – Ισόβια η ιδιότητα του τρίτεκνου στο Δημόσιο
Νομοσχέδιο – τομή του ΥΠΕΣ σε διαβούλευση: Οι τρίτεκνοι αποκτούν δικαιώματα αντίστοιχα των πολυτέκνων στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Ανατροπή «σεισμός» στις προσλήψεις – Ισόβια η ιδιότητα του τρίτεκνου στο Δημόσιο