iakovidis
Ο αρσιβαρίστας στέλνει νέο μήνυμα προς την Ομοσπονδία για τους συναθλητές του και ζητά από το κράτος να στηρίξει όλους τους αθλητές - «Βλέπω ότι έχω δυνατότητες, αλλά δεν μου το επιτρέπει η ζωή»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά την χθεσινή του εξομολόγηση με δάκρυα στα μάτια για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως αθλητής με μηδαμινή στήριξη από την πολιτεία, μίλησε σήμερα σε πρωινή εκπομπή για τα χρόνια αιτήματα, τις δυσκολίες των αθλητών και την προοπτική να μην αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

«Το πρόβλημα δεν είναι να “μπαλώσουμε” τον Θοδωρή, υπάρχουν στην Ελλάδα άλλοι τόσοι Θοδωρήδες. Υπάρχουν άλλοι τόσοι αθλητές που παλεύουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Βλέπω συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους κι εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο 100%. Ότι μπορώ να συνεχίσω, μπορώ, αλλά να είμαι στο ίδιο επίπεδο, δεν μπορώ, θέλω να πάω λίγο παραπάνω. Βλέπω ότι έχω δυνατότητες και μπορώ, αλλά δεν μου το επιτρέπει η ζωή», εξήγησε αρχικά ο Θοδωρής Ιακωβίδης και συνέχισε, λέγοντας:

«Θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου υπάρχει και θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, να συνεχίσω, αλλά δεν το βρίσκω ηθικό απέναντι στους υπόλοιπους συναθλητές μου. Θέλω αυτή να είναι η αρχή για να ξεκινήσει ο κρατικός μηχανισμός να βοηθάει όλους τους αθλητές, να είναι δίπλα μας έμπρακτα».

Αναφορικά με την πορεία του μέχρι τώρα, ο αρσιβαρίστας σημείωσε πως «τίποτα δεν ήταν ρόδινο στην καριέρα μου. Υπήρχαν στιγμές, όπως έχω πει, που δεν ήθελα να πάω στον φυσιοθεραπευτή γιατί ήξερα ότι δεν θα μου πάρει χρήματα επειδή ήξερε ότι είμαι δύσκολα. Και με την περηφάνια μου δεν ήθελα να πάω. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια. Υπήρξαν πολλές τέτοιες μαύρες στιγμές».

Συγκινημένος από την αγάπη που του έχει δείξει ο κόσμος, μετά την κατάθεση ψυχής που έκανε έπειτα από τον αγώνα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εμφανίστηκε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ευχαριστώντας τον μέσω social media.

«Έκανα ό,τι μπορούσα και πέρναγε από το χέρι μου... 11ος, όπως και στο Ρίο... Αυτό που συμβαίνει αυτήν την στιγμή με έχει συγκινήσει αφάνταστα... Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα στήριξης και αγάπης που λαμβάνω και δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω άμεσα , γι' αυτό και σας ζητώ μια μικρή πίστωση χρόνου ώστε να απατήσω σε έναν έναν ξεχωριστά... Μακάρι να μπορούσα να σας γνωρίσω έναν έναν προσωπικά, να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Δεν έχω λόγια...», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πύρρος Δήμας: «Ντροπή» για την κατάσταση του Ιακωβίδη

Μήνυμα στήριξης προς τον αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη έστειλε ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, λέγοντας πως θα παραμείνει στο άθλημα. Παράλληλα, χαρακτήρισε ντροπή τα όσα έγιναν με τον αθλητή και πρόσθεσε πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση ώστε να μην γίνουν ξανά τα ίδια λάθη.

«Ο Ιακωβίδης θα μείνει στο άθλημα και θα συνεχίσει την προσπάθειά του και με πολλούς υποστηρικτές απ’ ότι βλέπω. Ήδη κι εγώ είχα επικοινωνία, -δεν θέλω να πω ονόματα εταιριών και ανθρώπων που θέλουν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν τον Θοδωρή και γενικά το άθλημα. Θα μείνει ο Θοδωρής», τόνισε ο κ. Δήμας στον ΣΚΑΪ.

Ο Ολυμπιονίκης είπε επίσης ότι δεν πρέπει να θυμόμαστε την άρση βαρών μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά να ενδιαφερόμαστε κάθε μέρα για τα προβλήματά των αθλητών.

Ανέφερε ότι το 2015 έγινε περικοπή στην Ομοσπονδία της άρσης βαρών της τάξης του 15% και πρόσθεσε ότι από τα 320.000 ευρώ που έπαιρνε η ομοσπονδία οι 270.000 ήταν για τις πληρωμές των υπαλλήλων αλλά και την ενοικίαση εγκαταστάσεων -και μάλιστα κρατικών στο ΟΑΚΑ.

«Με 50.000 τι να πρωτοκάνεις; Να κάνεις πανελλήνια πρωταθλήματα; Να στηρίξεις αθλητές εθνικών ομάδων; Να κάνεις προετοιμασίες; Δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Αυτό έγινε και αυτό συζητάμε σήμερα», εξήγησε.

«Είναι μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσουμε, για να στηρίξουμε τον Θοδωρή και άλλα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν Θοδωρής, ονειρεύονται να γίνουν Πύρρος, να πάνε σε μια ολυμπιάδα και να κάνουν μεγάλα πράγματα και να μην τους κόψουμε τα φτερά», τόνισε.

Παράλληλα, ο Πύρρος Δήμας είπε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να αναλάβει τις εθνικές ομάδες της άρσης βαρών.

«Έχω σκοπό να επιστρέψω και να ασχοληθώ με τις εθνικές ομάδες της άρσης βαρών από παίδες μέχρι ανδρών και γυναικών. Θέλω να είμαι υπεύθυνος γι’ αυτές και να αλλάξουμε μια και καλή. Δεν του αξίζει να είναι σε αυτή την κατάσταση το άθλημα αυτό, που έχει φέρει τόσες επιτυχίες τη χώρα», είπε ο Ολυμπιονίκης.


 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα