1555: Νέος αριθμός εξυπηρέτησης πολιτών για ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ
Η νέα ενιαία 24ώρη γραμμή τηλεφωνική εξυπηρέτησης για ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ τίθεται από σήμερα σε λειτουργία

Από σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου, τίθεται σε λειτουργία το νέο τηλεφωνικό κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555, που αρχικά θα εξυπηρετεί υποθέσεις του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ. Σκοπός του είναι να προσφέρει άμεση, έγκυρη και φιλική εξυπηρέτηση στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση, 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, με ελάχιστο χρόνο αναμονής.

Να σημειωθεί ότι το νέο τηλεφωνικό κέντρο ενοποιεί τα διάσπαρτα τηλεφωνικά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στο υπουργείο, και είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να προσφέρει προσωποποιημένη και εξατομικευμένη πληροφόρηση στους πολίτες, συμβάλλοντας στην ταχύτερη διευθέτηση των εκκρεμών υποθέσεων.

Ο ενιαίος αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών για τον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ τίθεται σε λειτουργία από σήμερα, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ενταχθούν σταδιακά όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με στόχο την συνολική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Το νέο, ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών θα αφορά όλα τα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά θέματα του υπουργείου Εργασίας.

Πληρώνονται αύριο 14 επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβάλει αύριο, Παρασκευή, 30 Ιουλίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ως είθισται, τα κοινωνικά επιδόματα και παροχές σε 1.530.880 δικαιούχους.

Μεταξύ άλλων, αύριο Παρασκευή, 30 Ιουλίου, πληρώνεται το επίδομα γέννησης σε 12.085 δικαιούχους, το επίδομα στέγασης ή επίδομα ενοικίου, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) καθώς και τα αναπηρικά επιδόματα.

Επιπλέον, αύριο θα πληρωθεί και η τρίτη δόση του 2021 για το επίδομα παιδιού, το οποίο καταβάλλεται από τον Οργανισμό κάθε δίμηνο.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΕΚΑ έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγεί από τον προηγούμενο μήνα και το Επίδομα ΑναδοχήςΗ καταβολή αφορά του Ιουλίου αφορά σε 205 ανάδοχα παιδιά και οικογένειες ενώ το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 90.059 ευρώ. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα επιδόματα που θα καταβάλλει αύριο ο ΟΠΕΚΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα