fotia drosia
Σε πύρινο κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται ο δήμος Ερυμάνθου Αχαΐας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε από τη Δροσιά - Σε ύφεση το μέτωπο στην Ελεκίστρα

Συναγερμός έχει σημάνει για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Δροσιά Αχαΐας. Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στη Δροσιά του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, εξακολουθεί, να είναι σε εξέλιξη, ενώ έκλεισε για λόγους ασφαλείας τμήμα της εθνικής οδού Πατρών -Τρίπολης, από τα Κριθαράκια μέχρι την κοινότητα Πανόπουλου.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν πλέον μόνο επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 95 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ παρέχουν βοήθεια, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

drosia

Το 112 ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Στο μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους της περιοχής αναφέρεται:

«Aν βρίσκεστε στους οικισμούς Κάτ ωΔροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή ΑγίαΤριάδα εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους προς Χαλανδρίτσα από Ε.Ο.33 (πρώην 111)».

Σύμφωνα με το thebest.gr, εκτός από δασικές εκτάσεις έχουν προκληθεί ζημιές και σε σπίτια αλλά και ποιμνιοστάσια του οικοσμού Πτέρη, τα οποία είχαν εκκενωθεί από νωρίς εξαιτίας της πυρκαγιάς που πλησίαζε επικίνδυνα. Η φωτιά δεν πέρασε μέσα από τη Δροσιά, αλλά μέσα από την Πτέρη. Ακόμα, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και σε πολύ κρίσιμα σημεία», είπε παράλληλα στο tempo24.news ο κ. Μπαρής. Σύμφωνα με τα όσα λένε στο tempo24.news κάτοικοι της περιοχής η φωτιά έχει κάψει ποιμνιοστάσια και σπίτια τα οποία βρίσκονται στις παρυφές του δάσους, με τις πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό τους να είναι ακόμη συγκεχυμένες.

Άλλοι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να μετρηθούν μεταξύ τους και να εντοπίσουν όσους δεν βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να έχουν παραμείνει σε αγροικίες ή ποιμνιοστάσια.

Η κατάσταση στην Ελεκίστρα

Μετά τη δύση του ηλίου, στην Ελεκίστρα επιχειρούν μόνο επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με 70 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Πατρέων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μία πρώτη ενημέρωση που έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά, όπως και εκτάσεις με καλλιέργειες.

Από την πλευρά του, ο δήμος Πατρέων αποφάσισε την παροχή βοήθειας και φιλοξενίας στους πληγέντες από τη φωτιά στην Ελεκίστρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας