kerkyra paralia
Μια από τις ωραιότερες και παρθένες παραλίες της Κέρκυρας θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους

Απόφαση εγκληματική κατά του φυσικού περιβάλλοντος και των Αργυράδων μόλις χθες, 26/7 από τη δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας.  

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εκμισθώνεται χώρος για καντίνα στην παραλία «Μεγάλα Λιθάρια» Αγίου Γεωργίου Αργυράδων για το ποσό των 12.800 ευρώ στον ένα και μοναδικό ενδιαφερόμενο που πήρε μέρος στη δημοπρασία!   

Μια από τις ωραιότερες και παρθένες παραλίες της Κέρκυρας θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους. Μια παραλία που λόγω δυσκολιών στην πρόσβαση δεν έχει το πλήθος λουομένων που έχουν άλλες παραλίες και βέβαια η εγκατάσταση μιας καντίνας δεν είναι αναγκαία. 

Είναι φανερό ότι η εγκατάσταση καντίνας δεν είναι μια αθώα κίνηση. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Η καντίνα «εξελίσσεται» σε beach bar με ηχορύπανση στο φουλ που λειτουργεί ως κράχτης ενός είδους αλητοτουρισμού που ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές του νησιού μας και από εκεί και πέρα μια σειρά παρεμβάσεων που αλλοιώνουν και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον.  

Η δημοτική αρχή της Νότιας Κέρκυρας πορεύεται με τη λογική της «ανάπτυξης» του τουρισμού του «μπιτσόμπαρου» και δεν υπολογίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Παίρνει εγκληματικές αποφάσεις σε ένα χωριό στο οποίο επί δυο χρόνια που διοικεί τον Δήμο δεν έχει αποφασίσει και υλοποιήσει έστω ένα έργο υποδομής! 

Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί για τον παραδοσιακό οικισμό των Αργυράδων και τη σύνδεσή του με τον Άη Γιώργη που είναι όρος για μια βιώσιμη ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο οικοτουρισμός.  Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μεγαλύτερη έκταση του δημοτικού δρόμου που συνδέει τον παραδοσιακό οικισμό με τις Λακκές και τον Άη Γιώργη  δεν υπάρχει φωτισμός παρόλο που πολλοί επισκέπτες και κάτοικοι διαβαίνουν τον δρόμο αντιμετωπίζοντας πολλούς κινδύνους.  

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη δημοτική αρχή που λειτουργεί με άλλα κριτήρια και αξίες και κυρίως με τη λογική του συμφέροντος κομματικο;y ή τοπικιστικού ή οικονομικού των αδελφοξάδελφων και της παρέας. Κάποιοι να κονομάνε και από εκεί και πέρα στάχτη και μπούμπερη το περιβάλλον και ο άνθρωπος! Ο εκμαυλισμός συνειδήσεων και η εξαχρείωση των ανθρώπων για την κονόμα πάνω από όλα! 

Ωστόσο, φαίνεται ότι η απόφαση για την καταστροφή της παραλίας «Μεγάλα Λιθάρια» δε θα περάσει! Κάτοικοι και φορείς ετοιμάζουν την απάντηση και την αντίστασή τους για να σταματήσουν το έγκλημα σε μια περιοχή με πολλές πληγές. Στον Άη Γιώργη που υποφέρει από μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν εγκατασταθεί πάνω στον άμμο, εκεί που σκάει το κύμα με την ανοχή και ενοχή των εκάστοτε τοπικών αρχών και της κεντρικής εξουσίας. Ως εδώ! Αναγκαία η προστασία της φυσικής ομορφιάς του Άη Γιώργη και σταμάτημα της παραπέρα υποβάθμισής του. Για μια τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos.jpg
Κολωνός – Παιδοψυχίατροι: «Αβάσιμη η πρόταση της εισαγγελέως ότι 12χρονο παιδί θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη»
«Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού»
Κολωνός – Παιδοψυχίατροι: «Αβάσιμη η πρόταση της εισαγγελέως ότι 12χρονο παιδί θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη»