ΜΕΘ
Ο αριθμός των νοσηλειών είναι κυρίως από μη εμβολιασμένους πολίτες - Κάλεσμα για εμβολιασμό από τον γγ Υπηρεσιών Υγείας

Αυξημένος καταγράφεται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο αριθμός νοσηλειών στα νοσοκομεία της Κρήτης που αφορά άτομα τα οποία κυρίως δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως δήλωσε σήμερα από το Ηράκλειο ο γγ Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, που κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, δηλώνοντας ότι για να συνεχιστεί η πορεία προς την ελευθερία πρέπει να προχωρήσει σε εμβολιασμό και το υπόλοιπο τμήμα του πληθυσμού.

«Είναι μια έκκληση προς τους πολίτες της Κρήτης, ώστε να μπορέσει και η οικονομία αλλά και ο τουρισμός να συνεχίσει να ανθίζει» επισήμανε ο κ. Κωτσιόπουλος.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, αλλά και καθηγητές του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας συμμετείχε σε σύσκεψη με τους διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ, με στόχο την παρακολούθηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού. Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία είπε ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και έχουν ενισχυθεί τόσο με εξοπλισμό όσο και με προσωπικό.

Ο κ. Κωτσιόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία εμβολιασμού των γιατρών που φτάνει μέχρι και το 95% σε κάποιες μονάδες, παροτρύνοντας τον κόσμο να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα, σχολιάζοντας ότι τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών νοσηλευτών και νοσηλευτριών, δείχνουν να βελτιώνονται και πως αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό το κύμα εμβολιασμών, τον ερχόμενο Αύγουστο, θα υπάρχουν πιο ευχάριστες εξελίξεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Νίκος Παπαευσταθίου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα σε πανελλαδικό επίπεδο οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μαζί με όσους έχουν νοσήσει φτάνει το 85-87%.

Παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης η οποία δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυξημένα περιστατικά που θα απαιτήσουν νοσηλεία, τόσο σε απλές κλίνες covid όσο και σε ΜΕΘ, ανακοίνωσε ότι από αύριο θα βρίσκεται σε λειτουργία το έργο της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με 27 κλίνες, που έγινε μετά από πρόταση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και την οποία αποδέχθηκε ο γγ Υπηρεσιών Υγείας, υποστήριξε -όπως δήλωσε- η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και βοήθησε για να γίνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Οι 27 κλίνες είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός για το νοσοκομείο, που αμέσως θέτουν τη νέα ΜΕΘ στις μεγαλύτερες μονάδες των Βαλκανίων. Είναι μια υπερσύγχρονη μονάδα που είμαι υπερήφανος γιατί ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγο χρόνο και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το ΕΣΥ και ιδίως για την Κρήτη» συμπλήρωσε ο κ. Κωτσιόπουλος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκτονία
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
Σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1644, περίπου 200 άνθρωποι, αυτοκτόνησαν ως ένδειξη αφοσίωσης στον αυτοκράτορα Τσόνγκζεν
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
pierrakakis
Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Τι θα γίνει στα σχολεία στις 4 Απριλίου 2024, σύμφωνα με την Εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που υπογράφει ο ΓΓ Γιάννης Κατσαρός
Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
λίμνη Κορώνεια
SOS για τη λίμνη Κορώνεια: Ορατός κίνδυνος ερημοποίησης - Τι πρέπει να γίνει
Σοβαρό ενδεχόμενο να μειωθούν κατά τουλάχιστον 6%-7% οι βροχοπτώσεις και η θερμοκρασία να ανέβει κατά τουλάχιστον ένα βαθμό
SOS για τη λίμνη Κορώνεια: Ορατός κίνδυνος ερημοποίησης - Τι πρέπει να γίνει