Ξυλοδαρμός 15χρονου στον Εύοσμο: Ταυτοποιήθηκαν 4 άτομα
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ο 15χρονος προσπάθησε να προστατεύσει τον φίλο του με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί άγρια

Τέσσερα άτομα ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ για άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου στον Εύοσμο.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες και έναν Αλβανό, ενώ οι αρχές βρίσκονται στο στάδιο της ταυτοποίησης των στοιχείων άλλων δυο ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση, το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Ευόσμου.

Οι δύο εκ των δραστών που ταυτοποιήθηκαν είναι ηλικίας 16 ετών και οι άλλοι δύο 18 ετών. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ.

Να σημειωθεί ότι χθες ο 15χρονος, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», με την κατάσταση της υγείας του να είναι καλή. Οι γιατροί του έδωσαν οδηγίες προκειμένου να παραμείνει κλινήρης στο σπίτι, ενώ μετά από λίγες μέρες θα πάει για επανεξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η ομάδα των επτά ατόμων που τον είχε χτυπήσει, πρώτα είχε βάλει στο «στόχαστρο» της, τον φίλο του με τον οποίο είχε βγει βόλτα.

Έτσι λοιπόν, μέλος της ομάδας επιτέθηκε στον φίλο του, ο οποίος δέχτηκε δύο σφαλιάρες και ο 15χρονος προσπάθησε να τον υπερασπιστεί, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί άγρια στη συνέχεια από περισσότερα άτομα.

Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου: Ζητήσαμε από την αστυνομία να εντείνει τις περιπολίες αλλά…

Γνώστης των προβλημάτων με τα επεισόδια πίσω από το δημαρχείο Ευόσμου, δήλωσε στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Όπως λέει ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία να εντείνει τις περιπολίες και είπε και στη δημοτική αστυνομία να έχει το «νου» της, ωστόσο «το θέμα είναι ότι και εμείς έχουμε έλλειψη προσωπικού, κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία έχει και έλλειψη τεχνικών μέσων – αυτοκινήτων για παράδειγμα – και έλλειψη επίσης προσωπικού».

Ο ίδιος αναφέρει πως μετά και την τελευταία επίθεση, έχει γίνει νέα επαφή με την αστυνομία «και έχουν δεσμευτεί ότι θα μεριμνήσουν».

«Τελικά αυτό το σημείο, επειδή είναι από πίσω, είναι κάπως απόμερο και έχουν συμβεί και άλλα περίεργα. Το ξέρουμε. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να έχουμε έναν μόνιμο φρουρό να επιβλέπει την κατάσταση, αλλά πρέπει να αυξήσουμε τις περιπολίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα βοηθούσε η εγκατάσταση κάμερας ασφαλείας, στην πίσω πλευρά του δημαρχείου όπου παρατηρείται πρόβλημα, ο κ. Μανδαλιανός είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα ο δήμος να εξετάσει το ενδεχόμενο, ενώ τόνισε πως κατά τη γνώμη του «το θέμα είναι να υπάρχει άμεση ενέργεια κάποιου» σε περίπτωση συμβάντος.

Από την πλευρά του, ο κοινοτικός σύμβουλος Ευόσμου, Σωκράτης Πασχαλέρης, με δηλώσεις του στο GRTimes.gr, εξέφρασε την έκδηλη ανησυχία τόσο του ιδίου, όσο και πολλών πολιτών, για τα κρούσματα βίας ειδικά με θύματα ανήλικους.

Όπως είπε υπάρχει μεγάλος φόβος στους γονείς και η δημοτική αρχή πρέπει να κινητοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, ακόμη και με παραινέσεις προς την αστυνομία για αύξηση της αστυνόμευσης, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες.

Εκτίμησε πως η παρουσία της αστυνομίας στα σημεία όπου διαπιστώνεται πρόβλημα θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση και ανέφερε τέλος πως ειδικά για το σημείο πίσω από το δημαρχείο όπου παρατηρούνται πολλά περιστατικά βίας, θα καταθέσει αίτημα για την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, αφού πρώτα εξασφαλιστεί η απαραίτητη άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιερωνυμος πιερρακακης
Ιερώνυμος προς Πιερρακάκη: «Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα»
Πιερρακάκης: Είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ μας, πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας, πάντοτε, όμως, και με πνεύμα...
Ιερώνυμος προς Πιερρακάκη: «Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα»
pierrakakis
Οι πανεπιστημιακοί αποδομούν τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο Πρυτάνεων
Oι πανεπιστημιακοί περιγράφουν τη στάση της κυβέρνησης προς τα ΑΕΙ: «Στην πράξη τα υποβαθμίζει, περιορίζοντας την ενίσχυση που υποχρεούται να παρέχει...
Οι πανεπιστημιακοί αποδομούν τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο Πρυτάνεων