beriev stamata
George Vitsaras/ SOOC
Σε επιφυλακή η πυροβεστική για αναζωπυρώσεις

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στη Σταμάτα Αττικής, σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά μαζί με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό, συμπλήρωσαν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμα ότι οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.

«Είμαστε όλοι εδώ και θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση το περιβάλλον, τα δάση και τους οικισμούς και φυσικά ανθρώπινες ζωές», επισήμανε ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές 

Σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην ΒΑ Αττική και τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στο πλευρό των κατοίκων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή.

Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σαρώνει το Γενάρη του 2026 η πιο εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών για το ΑΣΕΠ

Ποιo είναι φυσικό αντιοξειδωτικό που καθυστερεί το γκριζάρισμα των μαλλιών

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία
Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα: Πέντε περιφέρειες στο «Red Code» λόγω σφοδρής κακοκαιρίας - Ποιες είναι
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι από Τρίτη έως Πέμπτη – Αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικής.
Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα: Πέντε περιφέρειες στο «Red Code» λόγω σφοδρής κακοκαιρίας - Ποιες είναι
Σύσκεψη Χάρη Δούκα με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και της ΑΓΣΜΕ
«Μέτωπο» Δούκα και εκπαιδευτικών - "Όχι" στην κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
Σχολικές Επιτροπές: Κοινή γραμμή του Δήμου Αθηναίων με ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και γονείς – Κραυγή αγωνίας για την υποχρηματοδότηση των σχολείων
«Μέτωπο» Δούκα και εκπαιδευτικών - "Όχι" στην κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών