Εμβόλια σε παιδιά: Pfizer και Moderna ξεκινούν δοκιμές για 5-11 ετών
Η παρότρυνση για τις κλινικές δοκιμές στην ηλικιακή αυτή κατηγορία γίνεται για να βοηθήσει στον εντοπισμό περιπτώσεων σπάνιας καρδιακής φλεγμονής που έχουν παρουσιαστεί σε άτομα κάτω των 30 ετών τα οποία έχουν πλήρως εμβολιαστεί

Οι εταιρείες Pfizer και Moderna ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έρχεται ύστερα από αίτημα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η παρότρυνση για τις κλινικές δοκιμές στην ηλικιακή αυτή κατηγορία γίνεται για να βοηθήσει στον εντοπισμό περιπτώσεων σπάνιας καρδιακής φλεγμονής που έχουν παρουσιαστεί σε άτομα κάτω των 30 ετών τα οποία έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

Σε δηλώσεις της στον ιστότοπο «CNET», η εταιρεία Pfizer παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στις 8 Ιουνίου και σε παιδιά κάτω των 5 ετών στις 21 Ιουνίου.

Η μελέτη περιλαμβάνει έως και 4.500 συμμετέχοντες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Φινλανδία, την Πολωνία και την Ισπανία.

Τα αρχικά αποτελέσματα για την ηλικιακή ομάδα 5 έως 11 ετών αναμένονται τον Σεπτέμβριο και τα δεδομένα για παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών, καθώς και 6 μηνών έως 2 ετών, προς το τέλος του έτους.

Η Moderna άρχισε να συγκεντρώνει εθελοντές της ηλικιακής αυτής κατηγορίας τον περασμένο Μάρτιο και επιβεβαίωσε στον ιστότοπο CNET ότι ξεκινά τις κλινικές δοκιμές σε παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis
Στο Μόναχο η 3η πανευρωπαϊκή ημερίδα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 14 Μαρτίου 2026 στο Χάαρ Μονάχου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής...
Στο Μόναχο η 3η πανευρωπαϊκή ημερίδα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό